19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Xiaomi κάνει την ανατροπή και στα αυτοκίνητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Xiaomi μπαίνει στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με το πρώτο της μοντέλο, το SU7, απειλώντας τους ηγέτες του κλάδου όπως η Tesla και η BYD στην Κίνα.

Μέσα στα πρώτα τριάντα λεπτά των πωλήσεων, η εταιρεία έλαβε περίπου 50.000 παραγγελίες, γεγονός που σηματοδοτεί ισχυρή αρχική ζήτηση.

Με τιμή που ξεκινά από 27.7000 ευρώ στην Κίνα το SU7 υπολείπεται σημαντικά των ανταγωνιστών του, συμπεριλαμβανομένου του βασικού μοντέλου του δημοφιλούς Model 3 της Tesla κατά περίπου 3.000 ευρώ.

Οι φιλοδοξίες της Xiaomi επεκτείνονται πέρα από την απλή είσοδο στην αγορά- η εταιρεία στοχεύει να καθιερωθεί μεταξύ των πέντε κορυφαίων παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος Lei Jun οραματίζεται ότι η Xiaomi ανταγωνίζεται άμεσα τις καθιερωμένες μάρκες πολυτελείας όπως η Porsche και η Tesla, τοποθετώντας το SU7 ως ναυαρχίδα καινοτομίας στη νέα εποχή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, η Xiaomi έχει εμπνευστεί από τη δυτική αισθητική, με το SU7 να μοιάζει με μοντέλα όπως η Porsche Taycan.

Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, το μοντέλο-ναυαρχίδα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 663 ίππους, οι οποίοι τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 101 kWh που παρέχει αυτονομία έως και 800 χιλιόμετρα. Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές, καθώς επιτυγχάνει 0-100 km/h σε 2,78 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική ταχύτητα των 265 km/h.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό