23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Williams κινητήρες της Mercedes έως το 2030

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μελλοντικές μονάδες ισχύος στο κορυφαίο πρωτάθλημα θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά 100% βιώσιμο καύσιμο
Η ομάδα Formula 1 της Williams θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Mercedes, καθώς οι δύο πλευρές γνωστοποίησαν σήμερα (8/1) την επέκταση της συνεργασίας τους τουλάχιστον έως το τέλος του 2030. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορική ομάδα άρχισε να «φοράει» κινητήρες της γερμανικής εταιρείας το 2014, όταν η Φόρμουλα Ένα «μπήκε» στην υβριδική εποχή της, ενώ, μετά τη νέα συμφωνία τους, οι δύο πλευρές θα… πορευθούν μαζί στη σεζόν του 2026, όταν τίθενται σε εφαρμογή σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν τις μονάδες ισχύος.
Υπενθυμίζεται ότι οι μελλοντικοί κινητήρες της Formula 1 θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά 100% βιώσιμο καύσιμο, με στόχο τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης, ενώ τα ηλεκτρικά συστήματά τους θα αναβαθμιστούν για να επιτυγχάνουν υψηλότερη απόδοση. Αυτές οι μονάδες ισχύος θα παραμείνουν υβριδικές με τούρμπο, αλλά θα είναι αυξημένη η ηλεκτρική ισχύς τους, με το 50% να προέρχεται από τις μπαταρίες και το άλλο 50% από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes έχει πλέον μακροχρόνια συνεργασία με τρεις από τις 10 ομάδες της Φόρμουλα Ένα, συμπεριλαμβανομένης της δικής της εργοστασιακής ομάδας, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί παρόμοια συμφωνία με τη McLaren.
Ο επικεφαλής της Williams, Τζέιμς Βάουλς, έχει διατελέσει στο παρελθόν διευθυντής στρατηγικής στη Mercedes, από την οποία αποχώρησε πέρυσι. Η Williams κατετάγη την παρελθούσα σεζόν έβδομη στη βαθμολογία κατασκευαστών, σημειώνοντας μεγάλη βελτίωση από την δέκατη θέση του 2022. Η βρετανική ομάδα θα έχει το ίδιο δίδυμο οδηγών αγώνων και το 2024, καθώς παρέμειναν στις… θέσεις τους ο Ταϊλανδός Άλεξ Άλμπον και ο Αμερικανός Λόγκαν Σάρτζεντ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό