25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η VW λέει πως μπορεί να κατασκευάσει μεγάλο ηλεκτρικό pickup για τις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Herbert Diesss, CEO του VW Group, πραγματοποίησε μια Ask Me Anything (AMA) εκδήλωση στο Reddit και εκεί απάντησε σε πάρα πολλές ερωτήσεις που του τέθηκαν. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και το ενδεχόμενο αναβίωσης του Beetle ως αμιγώς ηλεκτρικό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα τέτοιο μοντέλο, αφού όπως είπε, η MEB πλατφόρμα το επιτρέπει.
Στην ερώτηση για το κατά πόσο η VW θα προσφέρει στην αγορά των ΗΠΑ ένα ηλεκτρικό pickup σαν το Ford F-150 Lightning, o Diess αρκέστηκε να πει μόνο πως αυτή είναι μια “καλή ιδέα” χωρίς να σχολιάσει κάτι παραπάνω. Να θυμίσω πως η εταιρία είχε παρουσιάσει το 2018 το Atlas Tanoak concept.

Είπε πως η VW εργάζεται για μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κόστους περίπου 20.000 ευρώ (σ.σ: αναφέρεται στο VW ID.1 και το αντίστοιχο μοντέλο της Skoda), προσθέτοντας πως και το ID. Vizzion θα περάσει στη παραγωγή, μιας και το ηλεκτρικό σεντάν μοντέλο (ID.6) θα παρουσιαστεί το 2023.
Απέρριψε η Skoda να αποκτήσει εμπορική πορεία στις ΗΠΑ, όπως και το ενδεχόμενο να προσφέρει ξανά diesel κινητήρες το VW Group στις ΗΠΑ. Τέλος είπε πως αναμένει το 2047 όλα τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν θα μπορούν να οδηγούν αυτόνομα, να είναι πολύ ασφαλή και πιθανότατα να μην υπάρχουν πλέον τροχαία ατυχήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό