16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Volkswagen ID. Code – Από την Κίνα, για την Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen συνεχίζει με την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της για την Κίνα παρουσιάζοντας ελάχιστα πριν ανοίξει τις πύλες της για το κοινό η έκθεση Auto China ένα νέο πρωτότυπο. Το ID. Code concept αντικατοπτρίζει μία δραματική αλλαγή στην σχεδιαστική πορεία της γερμανικής εταιρίας για την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και ταυτόχρονα, αποτελεί ένα είδος προπομπού για μία νέα σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που θα εξελίξει και θα λανσάρει στην κινεζική αγορά η Volkswagen μέσω των διάφορων κοινοπραξιών που διατηρεί.

Το ID. Code ξεχωρίζει χάρη στις λιτές και σύγχρονες γραμμές του, τις μεγάλες και “καθαρές” επιφάνειες που δημιουργούν μία απρόσκοπτη ροή στο σύνολο το οχήματος και τα στοιχεία που προσδίδουν χαρακτήρα όπως για παράδειγμα τα λεπτά, LED φωτιστικά σώματα στο εμπρός και το πίσω μέρος που διανύουν ολόκληρο το πλάτος του αυτοκινήτου και εκτείνονται μέχρι τα πλαϊνά του χαρίζοντας οπτικό πλάτος και δυναμισμό. Παράλληλα, όπως δηλώνει η ίδια εταιρία, τα μπροστά φωτιστικά σώματα ιδιαίτερα έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρουσιάζουν ανθρώπινα στοιχεία μέσω των animations που εφόσον ο πελάτης δεσμευτεί με μία συνδρομή, θα αλλάζουν “over-the-air” κάθε τρεις μήνες για να φρεσκάρεται διαρκώς η εμφάνιση του μεγάλου SUV-coupe. Κατά τα άλλα, ξεχωρίζουμε το επιβλητικό εμπρός μέρος, το μακρύ καπό, το παρμπρίζ που συνεχίζει στην οροφή με έντονη κλίση και τα τονισμένα φτερά που σε συνδυασμό και με το μεγάλο μεταξόνιο που “κονταίνει” τους προβόλους, χαρίζουν ένα μυώδες, αθλητικό παρουσιαστικό.

Η καμπίνα του πρωτότυπου περιγράφεται από την εταιρία ως ένας κινητός χώρος διαβίωσης και έχει σχεδιαστεί ώστε να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης του ID. Code. Στην βάση του παρμπρίζ έχει τοποθετηθεί μία ενιαία οθόνη που καλύπτει ολόκληρο το πλάτος του εσωτερικού ενώ στην προέκταση της κεντρικής κονσόλας υπάρχει άλλη μία οθόνη. Όταν το όχημα κινείται αυτόνομα, το τιμόνι υποχωρεί και τα καθίσματα μπορούν να περιστραφούν έως 180ο ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί εκτός από την τεχνολογία και στην βιωσιμότητα. Από το πακέτο δεν θα μπορούσε να λείπει η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με τον ψηφιακό βοηθό. Το μόνο για το οποίο η Volkswagen δεν μίλησε κατά την παρουσίαση του ID. Code concept είναι τα μηχανικά του. Όχι ότι θα είχε ιδιαίτερη σημασία ούτως ή άλλως καθώς ενώ το πρωτότυπο είναι προάγγελος ενός μελλοντικού μοντέλου, δεν έχουμε εικόνα του χρονοδιαγράμματος λανσαρίσματος στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση, πιο σημαντικό από ένα μεμονωμένο μοντέλο είναι το γεγονός ότι το ID. Code concept θα επηρεάσει το design όλων των μελλοντικών προϊόντων της Volkswagen για την κινέζικη αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό