19.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η Volvo θέλει να επιταχύνει τη μετάβαση στην αυτόνομη οδήγηση

Ειδήσεις Ελλάδα

H Zenuity, μια κοινοπραξία 50/50 της Volvo και της Veoneer, θα χωριστεί σε δύο μέρη για να μεγιστοποιήσει την δυναμική της. Το τμήμα που ανήκει στη Volvo,θα τεθεί σε λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2020 και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση ανεξάρτητου λογισμικού αυτόνομης κίνησης.
Το εν λόγω λογισμικό θα χρησιμοποιηθεί από την επόμενη γενιά αυτοκινήτων της σουηδικής εταιρίας, που θα έχουν βάση την SPA2 πλατφόρμα. Στο πλαίσιο της νέας αυτής συμφωνίας, η λειτουργία και το εργατικό δυναμικό της Zenuity με έδρα το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και τη Σαγκάη στην Κίνα, θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία που θα ανήκει στην Volvo.

Η Zenuity έχει ήδη αναπτύξει μια ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού για προηγμένα σύστημα βοήθειας του οδηγού, καθώς και αυτόνομα συστήματα οδήγησης. Πέρυσι, ο Σουηδικός Οργανισμός Μεταφορών επέτρεψε στη Zenuity να εκτελεί δοκιμές αυτόνομης οδήγησης σε δημόσιους δρόμους, όπως αυτοκινητόδρομους -με εκπαιδευμένους οδηγούς πίσω από το τιμόνι.
Το δεύτερο τμήμα θα επικεντρωθεί στη συνεχή ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση προηγμένων συστημάτων υποστήριξης του οδηγού και θα ενσωματωθεί στην Veoneer.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό