22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Volkswagen επενδύει 2,4 δισ. ευρώ στη Κίνα για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Την επένδυση 2,4 δισ. ευρώ για τη δημιουργία κοινοπραξίας με την κινεζική Horizon Robotics ανακοίνωσε το VW Group, καθώς ο γερμανικός κολοσσός θέλει να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη οχημάτων αυτόνομης οδήγησης.
Η Horizon Robotics είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στην ανάπτυξη τσιπ για τεχνητή νοημοσύνη, οπότε η σύμπραξη τους μπορεί να προσφέρει στην VW ένα ισχυρό πλεονέκτημα στον ανερχόμενο κλάδο. Παράλληλα θα ενισχύσει τους δεσμούς της με την κινεζική αγορά, από την οποία αντλεί περίπου τα μισά από τα συνολικά της κέρδη.
Η συνεργασία θα δρομολογηθεί μέσα από την εταιρεία software της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την Cariad, η οποία θα αναλάβει και τον έλεγχο του 60% της κοινοπραξίας που θα δημιουργηθεί με την Horizon. Η σύμπραξη τους θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η κοινοπραξία θα αναπτύξει συστήματα αυτόνομης και υποβοηθούμενης οδήγησης για την Κίνα, ενσωματώνοντας πολλές λειτουργίες σε ένα τσιπ για εξοικονόμηση κόστους και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, δήλωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η τεχνολογία θα κατασκευαστεί για τα μοντέλα με μπαταρίες που πωλούνται στην Κίνα, επιταχύνοντας την καινοτομία σε μια αγορά όπου οι καταναλωτές επιλέγουν όλο και περισσότερο εγχώριες μάρκες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Η Horizon, με την υποστήριξη επενδυτών όπως η Intel, η Hillhouse Capital και η BYD, διαθέτει τεχνολογία που μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε, από αυτοκίνητα μέχρι έξυπνα ηχεία, ενώ ήδη έχει συνεργασία με την Audi. Ως μέρος της συμφωνίας, η VW θα λάβει μερίδιο στην εταιρεία, κερδίζοντας μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ θα επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ για τη δημιουργία της κοινοπραξίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό