16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η UEFA αποζημίωσε τους οπαδούς της Λίβερπουλ για τις σκηνές ντροπής του Παρισιού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο τελικός του Champions League το 2022 ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Λίβερπουλ σημαδεύτηκε από την ταλαιπωρία ακόμα και την έκθεση σε κίνδυνο που υπέστησαν οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά πρακτικά ζητήματα όπως η μισάωρη καθυστέρηση στη σέντρα της αναμέτρησης.

Οι φίλοι των Άγγλων υπήρξαν θύματα κλοπών από ντόπιους της γαλλικής πρωτεύουσας αλλά και ανεξήγητης επίθεσης με σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα από τις αστυνομικές αρχές της πόλης, ενώ η κακή οργάνωση της διοργανώτριας αρχής, τους ανάγκασε να περιμένουν για πάρα πολλή ώρα μέχρι να μπουν στο γήπεδο. Μάλιστα μερικοί εξ αυτών είδαν το αίτημα εισόδου τους να απορρίπτεται παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμοι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το φίλαθλο κοινό της Λίβερπουλ να κινηθεί νομικά εις βάρος της UEFA, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας πως αποζημίωσε δεσμευμένα και εγγυημένα όσους υπέστησαν ταλαιπωρία ή συνέτρεξαν κίνδυνο την ημέρα του τελικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA για την αποζημίωση προς τους φίλους των «ρεντς»:

«Η UEFA έχει ήδη λάβει ορισμένα μέτρα μετά τον τελικό του 2022, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής των συστάσεων της ανεξάρτητης αξιολόγησης και της θέσπισης ενός ειδικού συστήματος επιστροφής χρημάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της την Παρασκευή (22/03). «Σήμερα, προχώρησε ακόμη παραπέρα, διασφαλίζοντας ότι οι οπαδοί της Λίβερπουλ που εκπροσωπούνται από τους Pogust Goodhead και Bingham Long θα λάβουν ένα ποσό ως αποζημίωση σε σχέση με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό