16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Tesla θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο στη Σαγκάη για τις Megapack μπαταρίες της

Ειδήσεις Ελλάδα

H Tesla έκανε γνωστό πως θα κατασκευάσει και δεύτερο εργοστάσιο στη Σαγκάη, αυξάνοντας τις επενδύσεις στην Κίνα. Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει τις Megapack μπαταρίες μεγάλης κλίμακας, που μέχρι σήμερα κατασκευάζονται μόνο στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και το εργοστάσιο θα αρχίσει τη παραγωγή από το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Η Megapack μπαταρία συμβάλει στη σταθεροποίηση των ενεργειακών δικτύων, με την Tesla να αναφέρει ότι κάθε μονάδα μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει κατά μέσο όρο 3.600 σπίτια για μία ώρα.

Το νέο εργοστάσιο θα παράγει αρχικά 10.000 Megapacks ετησίως, που αντιστοιχούν σε περίπου 40 GWh αποθήκευσης ενέργειας, και τα προϊόντα θα πωλούνται παγκοσμίως.

Η Κίνα είναι μια εξαιρετικά σημαντική αγορά για την Tesla. Το υπάρχον εργοστάσιό της στα περίχωρα της Σαγκάης, το οποίο ανήκει εξ’ολοκλήρου στην αμερικανική εταιρεία, παρήγαγε σχεδόν 711. 000 αυτοκίνητα πέρυσι, ή το 52% της παγκόσμιας παραγωγής της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό