17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Tesla επανέφερε τη ρήτρα μη μεταπώλησης του Cybertruck

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την Tesla να βλέπει εκατοντάδες άτομα να πωλούν τις κρατήσεις τους για το Cybertruck, επανάφερε στους όρους της συμφωνίας αγοράς τη ρήτρα μη μεταπώλησης του αυτοκινήτου εντός του πρώτου χρόνου, αφού θέλει να βάλει φρένο σε όσους αποσκοπούν να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη από αυτό, με τις αγγελίες πώλησης των κρατήσεων (slot) να φτάνουν ακόμη και τις 25.000 δολάρια.
Στη συμφωνία προπαραγγελίας του Cybertruck η Tesla αναφέρει πως μπορεί να ακυρώσει μονομερώς οποιαδήποτε παραγγελία που θεωρεί πως έχει γίνει με σκοπό τη μεταπώληση του Cybertruck ή που έχει γίνει κακόπιστα με άλλον τρόπο.

Η σύμβαση αγοράς του Cybertruck δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να πουλήσουν το Cybertruck τους νωρίτερα από έναν χρόνο μετά την ημερομηνία παράδοσης, εκτός εάν το πουλήσουν πίσω στη Tesla (σε μια μειωμένη τιμή, αφαιρώντας 0,25 δολάρια ανά μίλι που διένυσε το αυτοκίνητο συν την φθορά και το κόστος τυχόν επισκευών).
Η Tesla αναφέρει πως εάν η ίδια απορρίψει την αγορά και δώσει ρητή γραπτή άδεια, τότε και μόνο τότε, ο ιδιοκτήτης ενός Cybertruck μπορεί να το πουλήσει σε κάποιον τρίτο.
Όσοι αθετήσουν τους όρους του συμβολαίου, η Tesla θα τους μηνύσει ζητώντας αποζημίωση 50.000 δολαρίων ή την αξία που πήρε ως αντάλλαγμα ο ιδιοκτήτης για την πώληση του Cybertruck, όποιο είναι μεγαλύτερο. Η Tesla μπορεί επίσης να επιδιώξει να αποτρέψει τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου στο νέο ιδιοκτήτη αλλά και να αρνηθεί να πουλήσει στον ιδιοκτήτη άλλα αυτοκίνητά της στο μέλλον.

Στις σχετικές ειδήσεις ο Elon Musk θεωρεί πως οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Tesla “στον πόλεμο” των ηλεκτρικών.
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα είναι γιγαντιαίες. Οι κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές. Με διαφορά ο ανταγωνισμός της Tesla είναι στη Κίνα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που πιστεύουν ότι οι 10 κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτων θα είναι η Tesla, ακολουθούμενη από εννέα κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων. Νομίζω ότι μπορεί να μην έχουν άδικο.
Η Κίνα είναι εξαιρετικά καλή στην κατασκευή και η εργασιακή ηθική είναι απίστευτη. Εάν λάβουμε υπόψη διαφορετικά πρωταθλήματα ανταγωνιστικότητας στην Tesla, θεωρούμε ότι το κινεζικό πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό,
είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla.
Παράλληλα, η Tesla έστειλε δωρεάν σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες την “λευκή βίβλο” της αρχιτεκτονικής 48 volt του Cybertruck, με τον CEO της Ford, Jim Farley, να ευχαριστεί δημόσια τον Musk για την κίνηση αυτή. Η Tesla θέλει να επιβάλει την αρχιτεκτονική των 48 volt ως το νέο πρότυπο στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλάζοντας την τρέχουσα αρχιτεκτονική των 12 volt.
Η χρήση μιας αρχιτεκτονικής 48 volt απαιτεί αλλαγή όλων όσων χρειάζονται ενέργεια σε ένα αυτοκίνητο. Η παραγωγή αυτών σε μικρές ποσότητες είναι δαπανηρή και είναι κατανοητό γιατί η Tesla θέλει ολόκληρη η βιομηχανία να υιοθετήσει την αρχιτεκτονική των 48 volt.

Τέλος, η Tesla προσφέρει και ένα παιδικό αμαξάκι στον σχεδιασμό του Cybertruck με τιμή τα 1.500 δολάρια. Είναι διθέσιο, κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών και έχει μέγιστη ικανότητα μεταφοράς 68 κιλών.

Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 500 watt (0,7 ίππων) που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς και επιτρέπει να πιάσει ταχύτητα έως και 16 χλμ/ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει αυτονομία έως και 19 χιλιόμετρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό