18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Tesla ανοίγει το δίκτυο των φορτιστών της

Ειδήσεις Ελλάδα

H Tesla έχει δημιουργήσει ένα αξιόλογο δίκτυο φορτιστών ή Superchargers όπως τους ονομάζει με συνολικά 2.500 σταθμούς και 25.000 σημεία φόρτισης ανά τον κόσμο.
Μέχρι τώρα το δίκτυο αυτό ήταν αποκλειστικά στη διάθεση των κατόχων αυτοκινήτων της μάρκας, αλλά αυτό θα αλλάξει όπως έκανε γνωστό, φυσικά μέσω Tweet, ο ιδιοκτήτης της μάρκας Elon Musk.
Έτσι πρόσβαση στο δίκτυο θα έχουν και οι ιδιοκτήτες άλλων EVs, κάτι που θα απαιτήσει ενδεχόμενα κάποιες αλλαγές στο λογισμικό. Στην Ευρώπη δεν θα απαιτείται κάποιος αντάπτορας μιας και τα βύσματα είναι στάνταρ, αλλά στις ΗΠΑ θα χρειαστεί.
Τώρα αν οι κάτοχοι των Tesla είναι χαρούμενοι με αυτήν την εξέλιξη είναι άλλο ερώτημα μιας και στο δίκτυο των Superchargers θα παρατηρείται συνωστισμός. Από την άλλη με το άνοιγμα του δικτύου της η Tesla αποκτά πρόσβαση σε κρατικές επιδοτήσεις που θα αφορούν την επέκταση των υποδομών.
Στην Ελλάδα υπάρχουν έξι Superchargers ισχύος 150 kW στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι, ενώ άλλοι τέσσερις θα τεθούν σύντομα σε λειτουργία στο ΣΕΑ Ψαθοπύργου κοντά στην Πάτρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό