22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Tesla έχασε 145 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Τesla έχει χάσει σχεδόν το ένα πέμπτο της χρηματιστηριακής της αξίας σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρχίζει να εξασθενεί.
H εξέλιξη αυτή σημειώνεται στον απόηχο της ανακοίνωσης του βασικού προμηθευτή της Tesla, Panasonic Holdings ότι μείωσε την παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτων το περασμένο τρίμηνο, ενισχύοντας τις παραπάνω ανησυχίες.
Η Panasonic ανακοίνωσε ότι η παραγωγή της επιβραδύνθηκε λόγω της μείωσης των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική, επαναλαμβάνοντας τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Elon Musk, στις αρχές αυτού του μήνα ότι το υψηλότερο κόστος δανεισμού θα επηρέαζε τη ζήτηση οχημάτων.

Από τις 18 Οκτωβρίου οι μετοχές της εταιρείας καταγράφουν απώλειες της τάξης του 18%, με την αποτίμησή της να μειώνεται κατά 145 δισ. δολάρια, στα 681,62 δισ. δολάρια, ενώ oι short sellers έχουν βγάλει αθροιστικά κέρδος 3 δισ. δολαρίων.
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου της Tesla, ο Musk προειδοποίησε ότι το Tesla Cybertruck δεν θα προσφέρει σημαντική θετική ταμειακή ροή για 12 έως 18 μήνες μετά την έναρξη της παραγωγής.
Ο Musk είπε ότι η εταιρεία εργάζεται για να μειώσει τις τιμές των αυτοκινήτων της εν μέσω υψηλών επιτοκίων, αλλά είναι πολύ δύσκολο.
Ανησυχώ για το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων στο οποίο βρισκόμαστε,
είπε, προσθέτοντας ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους καταναλωτές να αγοράσουν αυτοκίνητα εάν τα επιτόκια αυξηθούν περαιτέρω.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό