21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Suzuki ετοιμάζει το ηλεκτρικό και το ήπιο υβριδικό Jimny

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Suzuki έκανε γνωστό το πλάνο της για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά μοντέλα, με την ιαπωνική εταιρία να παρουσιάζει μέχρι το 2030 πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, έξι στην Ιαπωνία και έξι στην Ινδία, θέτοντας ως στόχο το 80% των ευρωπαϊκών της πωλήσεών έως το 2030 να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιαπωνία είναι μόλις 20% και στην Ινδία 15%.

Ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου είναι και η ηλεκτρική έκδοση του Jimny, με την Suzuki να επενδύει 2 τρισ. γιεν (14,15 δισ. ευρώ) για την ανάπτυξη των νέων προϊόντων που εκτός από αυτοκίνητα συμπεριλαμβάνει μοτοσυκλέτες, εξωλέμβιες μηχανές και άλλα.
Η Suzuki ετοιμάζει επίσης μια ήπια υβριδική έκδοση του Jimny έτσι ώστε το μοντέλο να μπορεί να πωλείται ξανά στις αγορές της Ευρώπης ως επιβατικό.

Επιπλέον 2,5 τρισεκατομμύρια γεν (17,68 δισ. ευρώ) θα διατεθούν για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα και εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μέχρι το 2030 η Suzuki θα αποκαλύψει 8 νέες αμιγώς ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, προσδοκώντας αυτές να αντιπροσωπεύουν έως την τότε το 25% των ετήσιων πωλήσεων της.

Απώτερος στόχος της Suzuki είναι να γίνει εντελώς ουδέτερη από άνθρακα ξεκινώντας με όλα τα εγχώρια εργοστάσιά της το 2035. Το εργοστάσιο του Hamamatsu θα επιτύχει αυτόν τον στόχο το 2027.

Στην Ευρώπη, η ουδετερότητα άνθρακα θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι τα μέσα του αιώνα και στην Ινδία, το σχέδιο είναι το 2070.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό