19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

H Suzuki φρεσκάρει στα σημεία το Vitara

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι κι αν έχει συμπληρώσει ήδη 10 χρόνια ζωής έχοντας παρουσιαστεί το 2014; Τι κι αν έχει ήδη ανανεωθεί μία φορά το 2018; Η… αποστολή του Suzuki Vitara δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και γι’ αυτό η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να λανσάρει προσεχώς στην αγορά ένα ακόμα facelift που υπόσχεται βελτιώσεις σε συγκεκριμένους τομείς ώστε το compact SUV να παραμείνει ανταγωνιστικό και ελκυστικό σε μία αγορά που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.
Αυτό λοιπόν είναι το δεύτερο facelift για το Suzuki Vitara και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι το μοντέλο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο – στόχος δεν ήταν ποτέ άλλωστε ο εκ βάθρων ανασχεδιασμός του. Η νέα ανανέωση έφερε όμως έναν νέο εμπρός προφυλακτήρα, χωρίς φώτα ομίχλης και με λεπτά φώτα ημέρας στα άκρα του. Η αφαίρεση των στρόγγυλων φωτών ομίχλης απλούστευσε το design του προφυλακτήρα κάτι που δεν είναι απαραιτήτως κακό, ενώ η νέα, μαύρη γρίλια σε συνδυασμό με το επίσης μαύρο κεντρικό στοιχείο του προφυλακτήρα έχει φρεσκάρει αισθητά το look του μοντέλου. Στο πλαϊνό και το πίσω μέρος δεν έχουμε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή αλλά η εταιρία πρόσθεσε στην γκάμα του Vitara ένα νέο σετ “αεροδυναμικά βελτιστοποιημένων” ζαντών ελαφρού κράματος και δύο επιπλέον χρώματα: το Titan Dark Gray Pearl Metallic και το Sphere Blue Pearl που συνδυάζονται με την χαρακτηριστικά Cosmic Black Pearl Metallic οροφή!

Το εσωτερικό έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του εδώ και λίγο καιρό, γι’ αυτό η Suzuki εστίασε λίγο περισσότερο στην τεχνολογία που προσφέρει στους πελάτες. Ο αναλογικός πίνακας οργάνων έχει διατηρήσει την θέση του αλλά τώρα συνδυάζεται με μία νέα οθόνη 9 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης το οποίο, αξίζει να σημειώσουμε πως υποστηρίζει συνδεσιμότητα με USB, Bluetooth ή Wi-Fi και είναι συμβατό τόσο με το Apple CarPlay όσο και με το Android Auto. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι προσφέρει απομακρυσμένη πρόσβαση σε κάποιες λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω του smartphone του ιδιοκτήτη. Όσον αφορά δε στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, το νέο Vitara όπως και οι προκάτοχοι του έρχεται με μία ολοκληρωμένη σουίτα που περιλαμβάνει ότι θα περίμενε να βρει κανείς σε ένα μοντέλο της κατηγορίας… έστω και γερασμένο.

Αλλαγές στον τομέα των μηχανικών δεν έχουμε οπότε το Suzuki Vitara θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο με ένα ήπιο υβριδικό και ένα full υβριδικό κινητήριο σύνολο. Στην πρώτη περίπτωση, ένας 1400άρης βενζινοκινητήρας 129 ίππων συνδυάζεται με ένα σύστημα 48V που προσθέτει 14 ίππους επιπλέον όταν το σύστημα κρίνει ότι είναι απαραίτητο, με την συγκεκριμένη διαμόρφωση να προσφέρεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο το οποίο στέλνει την δύναμη είτε στους εμπρός, είτε και στους τέσσερις τροχούς μέσω του AllGrip Select 4WD. Η άλλη επιλογή συνδυάζεται έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και 101 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 33 ίππων για συνδυαστική απόδοση 116 ίππων που περνούν στον δρόμο μέσω ενός 6-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου. Το λανσάρισμα του… εκ νέου ανανεωμένου Suzuki Vitara είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του καλοκαιριού με τις τιμές του να ανακοινώνονται λίγο πριν συμβεί αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό