21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Red Bull teasάρει το RB17, ένα hypercar 1.250+ ίππων κόστους 5,8 εκατ. ευρώ προ φόρων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Red Bull, μέσω της Red Bull Advanced Technologies, θα βγάλει στην αγορά ένα νέο hypercar που θα φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του Adrian Newey. Το όνομα αυτού RB17 και θα παίρνει κίνηση από έναν V8 twin-turbo υβριδικό κινητήρα που θα παράγει περισσότερα από 1.250 άλογα.
Θα έχει δύο θέσεις, carbon monocoque πλαίσιο και το σώμα του, σύμφωνα με την εταιρία, “θα διαθέτει το πιο προηγμένο πακέτο ground effect που προσφέρθηκε ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής”.
Ο Adrian Newey δήλωσε πως οι εργασίες για το RB17 ξεκίνησαν στα τέλη του 2020 και στόχος τους είναι να έχει βάρος μόλις 900 κιλών, χωρίς τον οδηγό. Θα είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις από την Aston Martin Valkyrie, έχοντας μεγαλύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερα ελαστικά.

Θα έχει κλειστή οροφή, εύκαμπτες πλαϊνές ποδιές και ενεργή ανάρτηση. Φυσικά, θα φέρει πολλά από τα συστήματα που διαθέτουν τα μονοθέσια της Formula 1, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος ανάκτησης ενέργειας για την ουσιαστική εξάλειψη της υστέρησης του turbo (turbo lag).
Μόλις 50 RB17 θα βγουν στη παραγωγή, με την εταιρία να κατασκευάζει 15 κάθε χρόνο, ξεκινώντας από το 2025. Όλα έχουν ήδη πουληθεί, με το καθένα να κοστίζει 5 εκατ. λίρες Αγγλίας (5,8 εκατ. ευρώ) προ φόρων, με το αυτοκίνητο να μην μπορεί να κινηθεί σε δημόσιους δρόμους, παρά μόνο μέσα σε πίστες. Ωστόσο το hypercar αναπτύσσεται για να υποστηρίζει τη μετατροπή του για νόμιμη χρήση σε δημόσιους δρόμους σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες τους το θελήσουν.
Οι 50 ιδιοκτήτες θα έχουν πρόσβαση στη φάση ανάπτυξης του RB17 καθώς και σε προσομοιωτές. Επιπλέον, θα λάβουν και ειδικές προπονήσεις εντός πίστας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό