23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Opel “ανασταίνει” το GSe!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρία γράμματα που είναι γνωστά στους οπαδούς όχι μόνο της Opel αλλά και της οδήγησης γενικότερα: GSe. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το Commodore GS/E της δεκαετίας του ’60 και του ‘70 ή το Monza GSE άλλωστε; Οι εποχές όμως άλλαξαν και η Opel έχει δεσμευτεί σε δύο επίπεδα: μέχρι το 2024 θα προσφέρει μία εξηλεκτρισμένη έκδοση για κάθε μοντέλο στην γκάμα της και μέχρι το 2028, η γκάμα της στην Ευρώπη θα αποτελείται αποκλειστικά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Με αυτά δεδομένα λοιπόν, όπως και την θέληση της γερμανικής μάρκας να συνεχίσει να προσφέρει fun-to-drive αυτοκίνητα παρά την στροφή στον εξηλεκτρισμό, η Opel ανασταίνει το ακρωνύμιο GSe αλλά δεν σημαίνει πλέον “Grand Sport Einspitzung” (Grand Sport Injection) όπως στο παρελθόν – τώρα σημαίνει “Grand Sport electric”.

Στο μέλλον, το χαρακτηριστικό GSe θα τοποθετείται στις κορυφαίες, σπορ εκδόσεις των μοντέλων της Opel, οι οποίες δεν θα διαφοροποιούνται μονάχα χάρη στο πιο… πικάντικο παρουσιαστικό αλλά και με το διαφορετικό στήσιμο που θα προσφέρει ένα “υψηλότερο επίπεδο οδηγικής ευχαρίστησης” και θα είναι “Autobahn-proof” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Opel, δείχνοντας σε εκτενείς δοκιμές στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους που θα εξασφαλίσουν την αυξημένη απόδοση και την συνέπεια στις επιδόσεις των επερχόμενων “GSe” εκδόσεων.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα μοντέλα που θα λανσαριστούν από την υπο-μάρκα της Opel αλλά οι πρώτες συστάσεις είχαν γίνει πριν από λίγο καιρό με το Manta GSe που παρουσιάστηκε ως μία επανερμηνεία του κλασικού μοντέλου από την δεκαετία του ’70. Μία σύγχρονη εκδοχή που συνδυάζει τα σπορ χαρακτηριστικά του θρυλικού Manta με τις αθλητικές γραμμές και την τελευταία εκδοχή της σχεδιαστικής ταυτότητας της Opel και φυσικά, την περιβαλλοντικά υπεύθυνη κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων χάρη στο αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Οι φήμες λένε πως το Manta θα επιστρέψει ως ένα ηλεκτρικό crossover αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στο μέλλον πώς θα διαχειριστεί η Opel την “GSe” υπο-μάρκα της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό