21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η NVIDIA δημιούργησε ψηφιακό δίδυμο της Γης

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Earth-2 έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μετεωρολόγους να βελτιώσουν τη μοντελοποίηση των ακραίων καιρικών φαινομένων

Η εταιρεία κατασκευής μικροτσίπ NVIDIA παρουσίασε το Earth-2, ένα ψηφιακό δίδυμο της Γης που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μετεωρολόγους να προσομοιώσουν και να απεικονίσουν τα παγκόσμια καιρικά φαινόμενα σε «πρωτοφανή κλίμακα».

Το Earth-2 έχει σχεδιαστεί επίσης για να μειώσει το κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία ενισχύονται από την κλιματική αλλαγή. Ως μέρος των μικρο-υπηρεσιών της NVIDIA CUDA-X, τα νέα cloud API (διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών) του Earth-2 στο NVIDIA DGX Cloud επιτρέπουν σχεδόν σε οποιονδήποτε χρήστη να δημιουργήσει προσομοιώσεις με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να επιταχύνει την παράδοση διαδραστικών προσομοιώσεων υψηλής ανάλυσης που κυμαίνονται από την παγκόσμια ατμόσφαιρα και την τοπική νεφοκάλυψη μέχρι τους τυφώνες και τις αναταράξεις, σύμφωνα με την εταιρεία.

Όταν συνδυάζονται με ιδιόκτητα δεδομένα που ανήκουν σε εταιρείες κλιματικής τεχνολογίας, οι διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών Earth-2 βοηθούν τους χρήστες να παρέχουν προειδοποιήσεις και ενημερωμένες προβλέψεις σε δευτερόλεπτα. Η εταιρεία ελπίζει να συμβάλει στη βελτίωση των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης φυσικών καταστροφών και των μετεωρολογικών προβλέψεων.

Η NVIDIA ανέφερε ότι η νέα πλατφόρμα της είναι 1.000 φορές ταχύτερη στη δημιουργία προγνωστικών εικόνων από τα τρέχοντα μοντέλα και 3.000 φορές ενεργειακά πιο αποδοτική χάρη σε ένα πρόγραμμα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται CorrDiff. «Οι κλιματικές καταστροφές είναι πλέον φυσιολογικές –οι έντονες ξηρασίες, οι καταστροφικοί τυφώνες και οι μεγάλες πλημμύρες εμφανίζονται με ανησυχητική συχνότητα», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nia Τζένσεν Χουάνγκ. «Τα API του cloud Earth-2 προσπαθούν να μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε καλύτερα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να μας εμπνεύσουν να δράσουμε προκειμένου να τα μετριάσουμε» πρόσθεσε.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν ήδη να χρησιμοποιήσουν το Earth-2 για να βελτιώσουν τη μοντελοποίηση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Για παράδειγμα, η Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν θέλει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να προβλέψει τις ακριβείς τοποθεσίες όπου θα χτυπήσουν τυφώνες.

Το Earth-2 είναι η πιο πρόσφατη επιτυχία της NVIDIA . Ειδικά με την έλευση των εργαλείων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, οι κάρτες γραφικών (GPU) της NVIDIA , οι οποίες όχι μόνο τροφοδοτούν αυτά τα μοντέλα, αλλά και πλατφόρμες όπως το Earth-2 έχουν γίνει ανάρπαστες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό