21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Next.e.GO Mobile ανοίγει εργοστάσιο και στα Σκόπια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με την εταιρεία, το εργοστάσιο θα έχει δυνατότητα παραγωγής έως και 30.000 οχήματα ετησίως. Η έναρξη της παραγωγής έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Εκεί πρόκειται να δημιουργηθούν 900 θέσεις εργασίας.
Η συμφωνία υπογράφηκε σε εκδήλωση στο χώρο του έργου στο Τέτοβο. «Η στρατηγική μας εστίαση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη βασίζεται στην πεποίθησή μας για το ανταγωνιστικό οικοσύστημα της περιοχής, το ελκυστικό επενδυτικό κλίμα και την πρόσβαση σε καθοδηγούμενο και ταλαντούχο ανθρώπινο κεφάλαιο», δήλωσε ο Ali Vezvaei, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της e.GO.
Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Demitar Kovacevski, μίλησε για τη «μεγάλη σημασία για το κράτος, αλλά και για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στο Τέτοβο και τη χώρα» που έχει η επένδυση. Ο υπουργός Οικονομικών Φατμίρ Μπεσίμι ελπίζει σε ένα «φαινόμενο χιονοστιβάδας» που θα προσελκύσει περαιτέρω μεγάλες επενδύσεις.
Μόλις λειτουργήσει, το μικρό-εργοστάσιο της Βόρειας Μακεδονίας θα είναι η τρίτη μονάδα παραγωγής της εταιρείας μετά το μικρό-εργοστάσιο στο Άαχεν , το οποίο είναι ήδη σε παραγωγή, και το μικρό-εργοστάσιο υπό κατασκευή στη Βουλγαρία. Το εργοστάσιο στη Βουλγαρία σχεδιάζεται παρόμοια με το έργο στη Βόρεια Μακεδονία: Από το 2024, θα κατασκευαστούν έως και 30.000 οχήματα ετησίως.
Το Next.e.GO Mobile, με έδρα το Άαχεν, προέκυψε από τον αφερέγγυο κατασκευαστή e.GO Mobile, ο οποίος ιδρύθηκε από τον καθηγητή RWTH, Günter Schuh. Στις αρχές Μαΐου, η Next.e.GO Mobile παρουσίασε το e.wave X, ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο μοναδικό μέχρι σήμερα μοντέλο παραγωγής της e.GO, το Life.
: businesswire.com

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό