33.9 C
Athens
Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024

Η Mitsubishi Corporation εξετάζει την αγορά του 10% της Renault

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με την γαλλική οικονομική εφημερίδα, Les Echos, η Mitsubishi Corporation, η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία της Ιαπωνίας, σκέφτεται να αγοράσει το 10% των μετοχών της Renault, με σκοπό να ενισχύσει τη συμμαχία μεταξύ της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan και της Mitsubishi Motors.
Αυτό είναι ένα από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι από τα κορυφαία διοικητικά στελέχη, μαζί με διάφορα σχέδια αναδιάρθρωσης, κλείσιμο εργοστασίων και εκτεταμένα προγράμματα εξοικονόμησης κόστους. Οι αλλαγές στην κεφαλαιακή διάρθρωση της τριμερούς συμμαχίας βρίσκονται επίσης στο τραπέζι, όπως αναφέρει το Reuters.

Αυτή τη στιγμή, η Mitsubishi Corporation κατέχει το 20% της Mitsubishi Motors, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος -από το 2016- είναι η Nissan. Με τη σειρά της, η τελευταία κατέχει το 15% της Renault, ενώ η Renault κατέχει το 43% της Nissan.
Πριν μερικούς μήνες, σε κοινή της ανακοίνωση, η συμμαχία Renault, Nissan και Mitsubishi είχε τονίσει πόσο σημαντική είναι η συμμαχία για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα κάθε εταιρείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό