16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Mitsubishi έχει πλάνο για την Ευρώπη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αφού αναίρεσε την απόφαση που είχε πάρει να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή αγορά για να εστιάσει σε άλλες, περισσότερο επικερδείς όπου έχει ήδη ισχυρή παρουσία, η Mitsubishi πιστεύει πλέον ότι μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση και να επιστρέψει στα επίπεδα όπου βρισκόταν πριν την πανδημία. Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, η ιαπωνική εταιρία θα πρέπει να πουλάει περίπου 130.000 αυτοκίνητα σε ετήσια βάση σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι το 2024 – ένα νούμερο που είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που προβλέπεται πως θα πετύχει το 2022 αλλά όχι τόσο υψηλό όσο τα 148.248 αυτοκίνητα που πούλησε το 2019! Φιλόδοξος αλλά ρεαλιστικός ο στόχος λοιπόν. Το θέμα είναι πώς θα επιτευχθεί.

Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας όταν η ίδια η Mitsubishi δεν το επιχειρεί καν. Ο μεγάλος όγκος των πωλήσεων θα προέρχεται από μοντέλα τα οποία βασίζονται σε ήδη υπάρχοντα της Renault, όπως το νέο ASX που είναι επί της ουσίας ένα ελαφρώς διαφοροποιημένο Captur και από το επερχόμενο Colt που θα βασίζεται στο Clio. Σύμφωνα με την εταιρία, οι προβλέψεις για τις πωλήσεις του πρώτου το τοποθετούν στα 35.000 αυτοκίνητα και του δεύτερου, στα 40.000. Παράλληλα, η Mitsubishi θα συνεχίσει να πουλά το Eclipse Cross, που δεν πρέπει να υποτιμά κανείς καθώς ήταν στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων plug-in υβριδικών μοντέλων πανευρωπαϊκά το πρώτο 7-μηνο του έτους αλλά και το Space Star που είναι το φθηνότερο μοντέλο της μάρκας με τιμή που ξεκινά από τα €12.850. Το μέλλον του Space Star κρίνεται ως αμφίβολο όμως και εξαρτάται από το αν η Mitsubishi θέλει να το ομολογκάρει  με τους καινούριους κανονισμούς ασφάλειας που θα ισχύουν στην Ευρώπη από το 2024.

Όλα αυτά για το παρόν και το προσεχές μέλλον. Από εκεί και πέρα, η εταιρία αναπόφευκτα θα προσθέσει κι άλλα μοντέλα αλλά δυστυχώς, δεν πρόκειται να μάθουμε τίποτα επίσημα μέχρι να αποκαλύψει το νέο μεσοπρόθεσμο πλάνο της, πιθανότατα κάποια στιγμή εντός του 2023. Η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην επιβίωση και την ανάπτυξη της Mitsubishi στην Ευρώπη και δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι περιμένουμε πολλά σε αυτόν τον τομέα αλλά δυστυχώς ότι θα συμβεί στην Mitsubishi στο μέλλον δεν αφορά την Ελληνική αγορά καθώς η εταιρία βρίσκεται σε φάση σταδιακής αποχώρησης από λιγότερο επικερδείς αγορές και σε αυτές, περιλαμβάνεται και η χώρα μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό