23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Mini δοκιμάζει το νέο Countryman στα highlands της Σκωτίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Απομένει περίπου ένας μήνας μέχρι τα αποκαλυπτήρια της νέας -τρίτης γενιάς του Countryman, και η Mini συνεχίζει να δίνει πληροφορίες γι’αυτό, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τις δοκιμές του στα highlands της Σκωτίας.

H παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2023 και θα γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη φορά που ένα μοντέλο βρετανικής εταιρίας θα κατασκευάζεται στη Λειψία της Γερμανίας.
Η νέα γενιά του μεγαλύτερου μοντέλου της βρετανικής εταιρίας θα προσφέρεται μονάχα ως ηλεκτρικό, σε δύο εκδόσεις, το Countryman E στο οποίο ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος εμπρός και θα αποδίδει 140 kW (191 άλογα), και το Countryman SE ALL4, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της μάρκας με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το δεύτερο θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που συνδυαστικά θα αποδίδουν 230 kW (313 άλογα), συμπεριλαμβανομένου ενός στιγμιαίου μπουσταρίσματος. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 64,7 kWh, με τη Mini να ανακοινώνει ότι η εκτιμώμενη αυτονομία θα είναι περίπου 450 χλμ.
Το νέο Countryman βασίζεται στην αναβαθμισμένη προσθιοκίνητη FAAR πλατφόρμα, και έχει αυξημένο μήκος κατά 13 εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 4.429 χλστ., με το ύψος του αμαξώματος να είναι επίσης αυξημένο κατά σχεδόν έξι εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 1.613 χλστ.

Σχεδιαστικά αντλεί στοιχεία από νέο Cooper και με το αμιγώς ηλεκτρικό Countryman, η Mini διευρύνει περαιτέρω το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, καθώς σήμερα 1/5 αυτοκίνητα της είναι ήδη ηλεκτρικό. Αισθητικά, το νέο μοντέλο θα υιοθετεί τη νέα σχεδιαστικά φιλοσοφία της βρετανικής μάρκας, την οποία ονομάζει Charismatic Simplicity.
Η σχεδιαστική γλώσσα είναι απέριττη και εστιάζει στα ουσιώδη, με κάθε νέο μοντέλο της Mini να αποκτά τη δική του προσωπικότητα που εκφράζεται με διακριτικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, ενώ θα προσφέρονται επιλογές για εξατομίκευση. Τα βιώσιμα υλικά είναι ένα ακόμα ένα θεμελιώδες στοιχείο της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας.

Ένα από τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία της μελλοντικής οικογένειας μοντέλων είναι η στρογγυλή οθόνη OLED, που θα βρίσκεται στο κέντρο του εσωτερικού. Η Mini είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που προσφέρει οθόνη αφής με πλήρως αξιοποιήσιμη στρογγυλή επιφάνεια, με την OLED οθόνη να έχει διάμετρο 240 χιλιοστών και να συνδυάζει τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και της ενσωματωμένης οθόνης.

Συνεχίζοντας, εκτός από την κεντρική οθόνη, το τιμόνι της επόμενης οικογένειας μοντέλων υιοθετεί εντελώς νέα σχεδίαση. Η βασική έκδοση διαθέτει τιμόνι δύο ακτίνων. Η προαιρετική έκδοση προσθέτει ένα διακριτικό υφασμάτινο φινίρισμα ως τρίτο στοιχείο σε συνδυασμό με τη σπορ γεωμετρία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό