18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η MG θυμάται το θρυλικό Metro 6R4!

Ειδήσεις Ελλάδα

Θυμάσαι την MG; Δεν γίνεται να μην την θυμάσαι καθώς τον τελευταίο καιρό μας απασχολεί με τις νέες δημιουργίες της ολοένα και περισσότερο. Θυμάσαι όμως το Metro 6R4; Ήταν η προσπάθεια της MG να διεκδικήσει το μερίδιο φήμης από το θρυλικό Group B δημιουργώντας ένα σωληνωτό πλαίσιο πάνω στο οποίο “κούμπωνε” το μικροσκοπικό αμάξωμα του MG Metro και μέσα στο οποίο φώλιαζε ένας θηριώδης, 3-λιτρος V6 βενζινοκινητήρας που έστελνε την δύναμη και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 5-τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου. Εν τέλει, το εγχείρημα της αγγλικής εταιρίας δεν γνώρισε την επιτυχία που περίμενε αλλά το Metro 6R4 έμεινε στην ιστορία ως μία από εκείνες τις παρανοϊκές δημιουργίες που μας χάρισε το Group B.

Η MG με ανανεωμένη την φιλοδοξία της και έχοντας ήδη παρουσιάσει την καυτή εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού MG 4 (βλ. XPower), αποφάσισε να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο για να τιμήσει εκείνο το… αμφιλεγόμενο κομμάτι της ιστορίας της. Κάπως έτσι έγινε το MG EX4 που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed. Το concept της αγγλικής μάρκας βασίζεται στο προαναφερθέν MG4 XPower που σημαίνει ότι έχει απαρνηθεί τον ατμοσφαιρικό V6 για χάρη ενός αμιγώς ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου με απόδοση 435 ίππων και 600 Nm ροπής. Στον τομέα των μηχανικών δεν έχουμε απολύτως καμία αλλαγή αν εξαιρέσει κανείς την σημαντικά μειωμένη απόσταση από το έδαφος και τις μεγαλύτερες ζάντες ελαφρού κράματος αλλά το MG EX4 ξεχωρίζει χάρη στο ακραίο bodykit που θυμίζει έντονα την δεκαετία του ’80.

Ένα bodykit που περιλαμβάνει ένα τεράστιο splitter τύπου… φαράσι, φαρδύτερα και χαμηλότερα μαρσπιέ, φαρδύτερα φτερά για να χωρέσουν οι μεγαλύτεροι τροχοί με τις rally-style ζάντες ελαφρού κράματος και στο πίσω μέρος, μία γιγαντιαία αεροτομή που συνδυάζεται με έναν εξίσου μεγάλο διαχύτη. Δεν μπορώ να πω, είναι αξιέπαινη η προσπάθεια της αγγλικής μάρκας να αναβιώσει το πνεύμα του θρυλικού Metro 6R4 αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι απόλυτα επιτυχημένη καθώς όσο και να κινδυνεύω να φανώ αναχρονιστικός, χωρίς την ηχητική υπόκρουση ενός αγωνιστικού βενζινοκινητήρα όσο γρήγορο και να είναι το MG EX4, κάτι θα του λείπει…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό