22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Mercedes φρεσκάρει τις EQA και EQB

Ειδήσεις Ελλάδα

Το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία των δύο entry-level αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz είναι έτοιμο καθώς η γερμανική εταιρία παρουσιάζει σήμερα, ταυτόχρονα, τις ανανεωμένες εκδόσεις των EQA και EQB. Με το εντυπωσιακό SUV στιλ τους, πανίσχυρα κινητήρια σύνολα μηδενικών εκπομπών ρύπων και προγνωστική πλοήγηση με Electric Intelligence, τα δύο μοντέλα έχουν ήδη αποκτήσει πολλούς οπαδούς και τώρα γίνονται ακόμα πιο ελκυστικά χάρη στην πιο μοντέρνα εμφάνιση που δανείζεται στοιχεία από νεότερα μοντέλα της “EQ” οικογένειας, ακόμα περισσότερη αποδοτικότητα και νέα, χρήσιμη τεχνολογία.

Όσον αφορά στο design, τόσο η EQA όσο και η EQB έχουν αποκτήσει νέα μάσκα με την μαύρη επιφάνεια που κοσμείται από ένα μοτίβο με αστέρα και μία λεπτή λωρίδα LED να ενώνει τα LED φώτα ημέρας στα φωτιστικά σώματα. Ο νέος προφυλακτήρας τονίζει περισσότερο το επιβλητικό εμπρός μέρος ενώ πίσω ξεχωρίζουν τα νέα γραφικά των φαναριών. Από το πακέτο της αισθητικής αναβάθμισης δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα νέα σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος (τέσσερα τον αριθμό, διαθέσιμα σε 18, 19 ή 20 ίντσες) και δύο νέα χρώματα.

Στην καμπίνα από την άλλη, συνεχίζεται το μοτίβο με τα αστέρια τόσο στο ταμπλό όσο και στις επενδύσεις στις πόρτες ενώ όλες οι EQA και EQB εξοπλίζονται πλέον με την κεντρική οθόνη των 10.25 ιντσών και το πακέτο USB από το εργοστάσιο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εταιρία, συγκεκριμένα στοιχεία του προαιρετικού εξοπλισμού μπορούν να ενεργοποιηθούν εκ των υστέρων μέσω over-the-air αναβαθμίσεων ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο νέο, τριάκτινο τιμόνι με τις επιφάνειες αφής που προαιρετικά μπορεί να διακοσμηθεί με αυθεντικά κομμάτια ξύλου.

Αποτελέσματα έχει φέρει και η δουλειά των μηχανικών της Mercedes-Benz στον τομέα της αποδοτικότητας με πιο εμφανή την βελτίωση της αυτονομίας των EQA και EQB στα έως 560 χιλιόμετρα. Αυτό έγινε εφικτό με την αεροδυναμική βελτιστοποίηση του αμαξώματος (βλ. μικρό spoiler στα πίσω φανάρια και ανασχεδιασμός του εμπρός μέρους των πίσω θόλων) και τα επίσης βελτιστοποιημένα όσον αφορά στην αντίσταση κύλισης ελαστικά με διάσταση 235/55 R18 που σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές ανήκουν στον standard εξοπλισμό. Ιδιαίτερα χρήσιμη στην καθημερινότητα είναι το σύστημα “παρακολούθησης αυτονομίας” που ενεργοποιείται μέσω του MBUX συστήματος και προσφέρει πολλαπλές επιλογές και προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ταυτόχρονα, η Mercedes διάνθισε την… ηχητική παλέτα των EQA και EQB με 4 διαφορετικές “Sound Experiences” (Silver Waves, Vi Flux και τα προαιρετικά Roaring Pulse και Serene Breeze που συνοδεύουν το premium ηχοσύστημα της Burmester). Κι αν αυτό μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα πρακτικό για πολλούς, η λειτουργία “Plug & Charge” που κάνει την διαδικασία της φόρτισης ευκολότερη για όλους σίγουρα προσθέτει πόντους στον τομέα της πρακτικότητας και της εργονομίας. Πόντους πρακτικότητας προσθέτει και το γεγονός ότι για πρώτη φορά η 5-θέσια EQB είναι διαθέσιμη με κοτσαδόρο ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης για τις τετρακίνητες εκδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου αγγίζει τα 1.700 κιλά. Πριν κλείσουμε δε, να αναφέρουμε ότι οι ανανεωμένες Mercedes-Benz EQA και EQB θα είναι διαθέσιμες προς παραγγελία ήδη από το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό