18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Mercedes ετοιμάζει τη μικρή G-Class

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes-Benz πρόκειται να φέρει την επανάσταση στην εκτός δρόμου οδήγηση με το επερχόμενο ηλεκτρικό εκτός δρόμου όχημά της, το οποίο αποκαλείται “Little G”.

Αυτό το συμπαγές suv, μια αναβαθμισμένη έκδοση της εμβληματικής G-Class, θα απηχεί τη γοητεία του G-Wagen, και θα είναι ηλεκτροκίνητο.

Με την επίσημη ονομασία EQG, ακολουθώντας την ονοματολογία της ηλεκτρικής γκάμας της Mercedes, το Little G υπόσχεται ένα μείγμα πολυτέλειας και οικολογικής εκτός δρόμου οδήγησης.

Σχεδιασμένο με στοιχεία από τη μεγαλύτερη G-Class και εμπλουτισμένο με στοιχεία ειδικά για την EQ, όπως μια κλειστή μάσκα και φωτιζόμενες πινελιές, το Little G πολλά off road χαρακτηριστικά.

Η μικρή G-Class θα βασίζεται στο δάπεδο ΜΜΑ της Mercedes. Αν και συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος της μπαταρίας, τη διαμόρφωση του κινητήρα και τη χωρητικότητα παραμένουν αδιευκρίνιστες, αναμένεται να διαθέτει δυνατότητα φόρτισης 800 Volt και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα με στάνταρ τετρακίνηση.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2026 στο εργοστάσιο της Mercedes Kecskemet στην Ουγγαρία.

Η τιμή εκκίνησης εκτιμάται κοντά στα 50.000 ευρώ, και αν όντως γίνει πραγματικότητα θα αποτελέσει σίγουρα μία τεράστια εμπορική επιτυχία για την Mercedes.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό