20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η McLaren Senna αναβαθμίστηκε από τη Novitec στους 900 ίππους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Senna δεν είναι το αυτοκίνητο που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των tuners, καθώς έχει γίνει πολύ hardcore από τη “μαμά” McLaren. Για όσους αναζητούν μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση, υπάρχει πάντα η έκδοση GTR, μόνο για πίστα, με περισσότερα δύναμη και λιγότερο βάρος. Τώρα, αν ψάχνετε για μια πιο “άγρια” Senna, χωρίς να χρειάζεται να περιοριστείτε σε πίστα, η Novitec έχει δημιουργήσει μία.

Το πρόγραμμα της Novitec για τη Senna περιλαμβάνει αναβάθμιση του V8 κινητήρα, biturbo, 4.0 λίτρων, ο οποίος εργοστασιακά αποδίδει 800 ίππους και 800 Nm ροπής. Μετά τα μαγικά της Novitec, ο κινητήρας αποδίδει 901 ίππους και 888 Nm ροπή.

Ως αποτέλεσμα της απόκτησης 100 ίππων και 88 Nm, η αναβαθμισμένη Senna τώρα χρειάζεται μόλις 2,7 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί τα 0-100 km/h, ένα δέκατο του δευτερολέπτου λιγότερο από το εργοστασιακό μοντέλο. Ίσως πιο εντυπωσιακό είναι τα 0-200 km/h που ολοκληρώνεται σε 6,5 δευτερόλεπτα, κάτω 0,3 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα δεν έχει αλλάξει καθόλου, επομένως θα συνεχίσει να φτάνει τα 335 km/h.

Photo gallery: McLaren Senna by Novitec

Στη Senna Novitec τοποθετήθηκε ένα εξειδικευμένο σύστημα εξάτμισης που κατασκευάστηκε από Inconel, ένα είδος super alloy που χρησιμοποιείται επίσης στα αυτοκίνητα της Formula 1.

Η Novitec αφαίρεσε τους εργοστασιακούς τροχούς και τοποθέτησε ζάντες της Vossen, 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω. Οι νέα ζάντες καλύπτονται από ελαστικά υψηλής απόδοσης Pirelli P Zero σε μεγέθη 255/30 ZR20 και 325/25 ZR21, αντίστοιχα.

Για τα 500 άτομα που θα αγόρασαν τη Senna, η Novitec προσφέρει επίσης εσωτερικό από δέρμα και Alcantara σε πολλά χρώματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό