16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η McLaren παρουσίασε το livery του αγωνιστικού για το Extreme E

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον περασμένο Ιούνιο, η McLaren Racing ανακοίνωσε ότι από το 2022 θα συμμετάσχει με δική της ομάδα στο πρωτάθλημα Extreme E και σήμερα η βρετανική εταιρία παρουσιάζει το livery του αγωνιστικού της, καθώς και την οδηγό που θα πλαισιώσει τον Tanner Foust.

To livery αποκαλύφθηκε στο μουσείο Kelvingrove της Γλασκώβης, κατά τη διάρκεια του COP26, με οικοδεσπότη τον πρίγκιπα της Ουαλίας. Το livery είναι ζωγραφισμένο στο χέρι από τον βραβευμένο καλλιτέχνη και εικονογράφο, Vic Lee. Η απεικόνιση του αντιπροσωπεύει ολόκληρο το αγωνιστικό ημερολόγιο μέσα από τους τέσσερα biomes της Αρκτικής, του Αμαζονίου, της Ερήμου και του Ωκεανού.

Οι εικονογραφήσεις επικεντρώνονται σε κάθε τοπίο, αντλώντας έμπνευση από την κληρονομιά που αφήνει πίσω της η σειρά Extreme E, οι ομάδες και το προσωπικό, ενώ περιγράφουν λεπτομερώς ορισμένα από τα βήματα που μπορούν να γίνουν για να μειωθεί ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής.

Το αγωνιστικό της βρετανικής ομάδας θα οδηγήσουν ο Tanner Foust και η Emma Gilmour, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα οδηγός της McLaren Racing. Γεννημένη στη Νέα Ζηλανδία, η Emma είναι γνωστή για την τεράστια εμπειρία της σε αγώνες ράλι, rallycross, cross-country αγώνες, ενώ φέτος αγωνίστηκε στην εναρκτήρια σεζόν του Extreme E. Το 2016, έγινε η πρώτη και μοναδική -μέχρι σήμερα- γυναίκα, που κέρδισε έναν αγώνα του πρωταθλήματος rally της Νέας Ζηλανδίας.

Η βρετανική ομάδα θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των πέντε αγώνων, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της ατζέντας της αειφορίας και της ποικιλομορφίας της McLaren Racing, ενώ θέλει να προσεγγίσει νέους θαυμαστές και συνεργάτες για να αναπτύσσει τη μάρκα και το franchise της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό