18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Lightyear καταθέτει αίτηση πτώχευσης, υπό αμφισβήτηση το Lightyear 2

Ειδήσεις Ελλάδα

Το “φως” για την Lightyear φαίνεται να σβήνει, καθώς η Ολλανδική εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, επικαλούμενη -μεταξύ άλλων παραγόντων- απροσδόκητες υπερβάσεις του κόστους παραγωγής. Η Lightyear παρουσίασε το πρωτότυπο One το 2019, για να ακολουθήσει η έκδοση παραγωγής του –το Lightyear 0– το προηγούμενο καλοκαίρι, με τιμή πώλησης τα €250.000.

Επιπλέον, στις αρχές του έτους, η Lightyear παρουσίασε στη CES το δεύτερο μοντέλο της, το Lightyear 2, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να δέχεται κρατήσεις για αυτό. Το αυτοκίνητο έχει αρχική τιμή τις 40.000 ευρώ προ φόρων, με την ολλανδική εταιρία να το χαρακτηρίζει ως “ένα προσιτό ηλιακό/ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τη μάζα”, ορίζοντας το 2025 ως έτος που θα ξεκινούσε η παραγωγή του. Σε ανακοίνωση της, η Ολλανδική εταιρεία είχε αναφέρει ότι μόλις άνοιξε τις κρατήσεις για το Lightyear 2, 40.000 πελάτες της έκαναν κράτηση, ενώ αρκετές εταιρείες υπέβαλλαν το ενδιαφέρον τους για μίσθωση 20.000 αυτοκινήτων.
Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία διέκοψε την παραγωγή του Lightyear 0, το οποίο λέγεται ότι έχουν παραχθεί μόλις 12 αυτοκίνητα, λέγοντας ότι ήθελε να επικεντρωθεί στο Lightyear 2. Φτάνοντας στο σήμερα, το δικαστήριο Rechtbank Oost-Brabant στην πόλη Χερτογκενμπός της Ολλανδίας έκανε γνωστό ότι αποδέχθηκε την αίτηση πτώχευσης από την Atlas Technologies B.V., ήτοι την εταιρία που διαχειρίζεται την παραγωγή των αυτοκινήτων Lightyear, διορίζοντας έναν διαχειριστή για την επίβλεψη των διαδικασιών.

Η μητρική εταιρεία της Lightyear ονομάζεται Atlas Technologies Holding B.V. και κατέχει την πνευματική ιδιοκτησία του αυτοκινήτου. Η εταιρεία χαρτοφυλακίου δεν επηρεάζεται, επομένως είναι πιθανό οι ενδιαφερόμενοι να βρουν μια οικονομικά εφικτή διέξοδο, παρότι το δικαστήριο ενέκρινε την αναστολή πληρωμών της εταιρείας παραγωγής κατά την αναδιοργάνωση.
Σε ανακοίνωση της, η Lightyear αναφέρει:
Λυπούμαστε που πρέπει να κάνουμε αυτή την ανακοίνωση για όλους τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους επενδυτές και τους προμηθευτές και θα συνεργαστούμε στενά με τον επιμελητή και όλους τους εμπλεκόμενους ανθρώπους, και ελπίζουν για την κατανόηση και την υποστήριξή σας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό