23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η LG φέρνει νέες τεχνολογίες στο Consumer Electronics Show

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια η… οθονοποίηση της καμπίνας συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς και η LG, η Νο1 εταιρία όσον αφορά στις οθόνες συστημάτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με βελτιστοποίηση για το μέλλον της κινητικότητας, δεν έχει καμία πρόθεση να χάσει τα σκήπτρα της και θα παρουσιάσει στο επερχόμενο Consumer Electronics Show την επόμενη γενιά των οθονών της. Ανάμεσα στις τεχνολογίες που θα λανσάρει η κορεατική εταιρία στην αγορά είναι μία ελέγχου της γωνίας θέασης ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Η εν λόγω τεχνολογία δεν αποτελεί κάποιου είδους καινοτομία καθώς ένα παρόμοιο σύστημα είναι ήδη διαθέσιμο στο Range Rover όπου ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να βλέπουν δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα στην ίδια οθόνη – ο συνοδηγός για παράδειγμα μπορεί να απολαμβάνει μία ταινία ή κάποιο και ο οδηγός να λαμβάνει οδηγίες πλοήγησης.
Παράλληλα, η LG δουλεύει σε μία σειρά καινοτομιών που αφορούν κατά κύριο λόγο αυτόνομα, “λογισμικο-κεντρικά” οχήματα, ένα νέο σύστημα head-up display που όπως και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που το συνοδεύει χρησιμοποιούν 3D τεχνολογία για να βελτιώνουν την ορατότητα στον οδηγό και την P-OLED τεχνολογία που προσθέτει μία πλαστική επίστρωση η οποία η επιτρέπει στην οθόνη να ακολουθεί την καμπυλότητα του ταμπλό – ένα στοιχείο που σύμφωνα με την LG δεν υπάρχει σε άλλο προϊόν στην αγορά. Παράλληλα, η LG έχει εξελίξει την τεχνολογία “Advanced Thin OLED” που θα οδηγήσει όχι μόνο σε ακόμα πιο λεπτές οθόνες αλλά και σε πιο προσιτές καθώς και την “Low Temperature Polycrystalline Silicon” που επιτρέπει την κατασκευή μεγαλύτερων LCD οθονών με ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Η κορεατική μάρκα δεν αποκαλύπτει πολλές επιπλέον λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο αλλά με το CES να ανοίγει τις πύλες του για το κοινό την ερχόμενη εβδομάδα, σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα σύντομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αντίθεση με κάποιους κατασκευαστές, οι εταιρίες τεχνολογίας δεν πιστεύουν ότι οι μεγάλες οθόνες θα βγούνε σύντομα από τα αυτοκίνητα και επενδύουν για την εξέλιξη νέων προϊόντων τα οποία ελπίζουμε πως εκτός από εντυπωσιακά είναι και εργονομικά/πρακτικά. Σίγουρα στο Consumer Electronics Show θα δούμε πολλά από αυτά τα νέα προϊόντα, οπότε μείνε συντονισμένος για όλες τις εξελίξεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό