23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Lancia ανακοίνωσε την καυτή Ypsilon HF των 240 ίππων!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lancia δεν αστειεύεται και το κάνει ξεκάθαρο από την αρχή ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις αργότερα. Η ολοκαίνουρια Ypsilon δηλώνει την επιστροφή της στο προσκήνιο και οι οπαδοί της θα ήταν ευχαριστημένοι αν σταματούσε εδώ. Αμιγώς ηλεκτρική, με 156 ίππους και 260 Nm ροπής που σημαίνει ότι επιταχύνει στα 100 km/h σε περίπου 8.0 δευτερόλεπτα, χαρακτηριστικό στιλ, τεχνολογία, αυτονομία 400 χιλιομέτρων και άλλα πολλά κάνουν τη νέα Ypsilon μία ελκυστική πρόταση σε μία ανταγωνιστική κατηγορία αλλά επαναλαμβάνω, η Lancia δεν αστειεύεται. Ανακοίνωσε λοιπόν ότι η γκάμα της νέας Ypsilon θα εμπλουτιστεί το 2025 με την Ypsilon HF, η οποία θα είναι φυσικά 100% ηλεκτρική και θα εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 240 ίππων που θα της επιτρέπει να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για το σπριντ στα 100 km/h σε μόλις 5.8 δευτερόλεπτα!
Αυτό σημαίνει ότι το εμβληματικό σήμα “HF” επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια και φέρνει μαζί του το θρυλικό ελεφαντάκι! Για την ιστορία, λέγεται ότι η προέλευση του χαριτωμένου, μικρού ελέφαντα εντοπίζεται στο μακρινό 1953 όταν ο γιος του Vincenzo Lancia, CEO της εταιρίας από το 1949 έως το 1955, το επέλεξε ως φυλακτό. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο λόγος είναι επειδή από τη στιγμή που ξεκινήσει ένας ελέφαντας είναι ασταμάτητος ενώ ακόμα και στην ανατολική μυθολογία, το συμπαθέστατο παχύδερμο είναι σύμβολο καλής τύχης και νίκης αρκεί να αναπαρίσταται με την προβοσκίδα εκτεταμένη. Όσον αφορά στην Lancia συγκεκριμένα, αρχικά είχε επιλεχθεί το κόκκινο χρώμα αν και αργότερα το ελεφαντάκι έγινε… κόκκινο.

Το σήμα “HF” από την άλλη, πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης το 1960 όταν μία ομάδα παθιασμένων ιδιοκτητών Lancia ίδρυσε το club “Lancia Hi-Fi” όπου Hi-Fi σημαίνει High Fidelity. Το club αφορούσε μονάχα εκείνους που είχαν αγοράσει τουλάχιστον 6 νέα αυτοκίνητα της ιταλικής μάρκας και τα διακριτικά “HF” άρχισαν να εμφανίζονται σε κάποια σπορ μοντέλα της Lancia όπως η Flaminia Pininfarina Coupe, η Flaminia Sport Zagato και η Flavia Coupe. Λίγα χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1963, ο Cesare Fiorio ίδρυσε μαζί με κάποιους οδηγούς και ιδιοκτήτες την HF Lancia Racing Team, το λογότυπο της οποίας αποτελούνταν από τα κεφαλαία γράμματα HF, λευκά σε μαύρο φόντο με 4 κόκκινους ελέφαντες να τρέχουν ως μασκότ και από κάτω, με λευκά γράμματα σε κόκκινο φόντο τις λέξεις Squadra Corse. Η θρυλική Fulvia Coupe HF του 1966 ήταν το πρώτο μοντέλο που φόρεσε το σήμα ενώ ακολούθησαν η αξέχαστη Stratos HF από το 1974 έως το ’78, η Delta Turbo το 1983 και φυσικά οι Delta 4WD, Delta Integrale και Delta HF Integrale Evolution. Οι επιτυχίες της Lancia από την ίδρυση της HF Lancia Racing Team είναι πολλές και καταγεγραμμένες με το πρώτο πρωτάθλημα κατασκευαστών να έρχεται το 1972 και να ακολουθούν το 1974, το 1976-77 και η κυριαρχία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με αρχές της δεκαετίας του ’90 με 6 συνεχόμενους τίτλους με την τετρακίνητη Delta HF.
Τώρα, το σήμα εκμοντερνίζεται από το Lancia Centro Stile για την ολοκαίνουρια Ypsilon HF. Εκσυγχρονίζεται αλλά δεν αλλάζει επί της ουσίας. Γίνεται λίγο πιο απλό, λίγο πιο αγνό με απόλυτο σεβασμό στη γεωμετρία και τα χαρακτηριστικά του αυθεντικού. Φυσικά, δεν αλλάζουν ούτε τα χρώματα – λευκό, κόκκινο και μαύρο, όπως πρέπει! Απλά το νέο λογότυπο HF αναπαριστά την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον και ο μικρός ελέφαντας δεν θα μπορούσε να λείπει χαρίζοντας καλή τύχη στην επερχόμενη Lancia Ypsilon HF, η οποία δεν θα είναι μονάχα ισχυρότερη από την βασική έκδοση αλλά θα διαθέτει χαμηλωμένη ανάρτηση και φαρδύτερα μετατρόχια. Ανυπομονούμε!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό