23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Lamda Marinas Investments SMSA προτιμητέος επενδυτής

Ειδήσεις Ελλάδα

Την εταιρεία Lamda Marinas Investments SMSA ανακήρυξε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέο επενδυτή στον διαγωνισμό για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της μαρίνας μεγάλων σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα, έπειτα από την αποσφράγιση της ανεξάρτητης αποτίμησης και της οικονομικής προσφοράς που υπέβαλε η εταιρεία στις 13 Ιουνίου.

Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και ο έλεγχος των δικαιολογητικών της οικονομικής προσφοράς.

Η συνολική αξία του τιμήματος που θα καταβάλλει ο προτιμητέος επενδυτής με βάση τη σύμβαση που θα υπογραφεί θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. ευρώ σε βάθος 40 ετών. Μέρος του τιμήματος θα καταβληθεί εφάπαξ με την έναρξη της υπο-παραχώρησης ενώ το υπόλοιπο θα αποτελεί ποσοστό επί του κύκλου εργασιών του υπο-παραχωρησιούχου και θα καταβάλλεται ετησίως. Επιπρόσθετα, πέραν του καταβληθέντος τιμήματος, οι επενδύσεις για την εκ του μηδενός κατασκευή και ανάπτυξη της μαρίνας αναμένεται να υπερβούν τα 50 εκατ. ευρώ.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, ενώ τα κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του ανώτατου δικαστηρίου.

H αδειοδοτημένη μαρίνα μεγάλων σκαφών αναψυχής βρίσκεται εντός του λιμένα Κέρκυρας και χωροθετείται δυτικά του προβλήτα κρουαζιέρας, πλησίον του σταθμού επιβατών. Θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 98 σκάφη μήκους έως 140 μέτρων και έχει χερσαία ζώνη 39.400 τ.μ., η οποία μπορεί να επεκταθεί και να καλύψει έκταση περίπου, κατά μέγιστον, 100.000 τ.μ.

Η ανάπτυξη της μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής στην Κέρκυρα εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των μαρινών και τουριστικών λιμένων του χαρτοφυλακίου του και αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και τις τουριστικές υποδομές τόσο στο Ιόνιο, όσο και της χώρας εν γένει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό