17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Προτιμητέος επενδυτής για την Ιαματική Κονιαβίτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τη βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε στις 15 Φεβρουαρίου

Η εταιρεία «INMO PARCK INVEST S.A.» ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως «προτιμητέος επενδυτής» για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική & Κάμπινγκ Κονιαβίτη», μετά τη βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε στις 15 Φεβρουαρίου.

Το ακίνητο έχει συνολική έκταση 593.061,75 τ.μ. και αποτελείται από δύο περιοχές (Α και Β). Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, προβλέπεται πώληση της περιοχής Α και μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 50 ετών της περιοχής Β.

Το τίμημα, που προσέφερε η εταιρεία INMO PARCK INVEST SA είναι σε παρούσα αξία:

*Για την περιοχή Α: 9.338.842,98 ευρώ.

*Για την περιοχή Β: 1.679.341,76 ευρώ.

Ο επενδυτής αναμένεται να υλοποιήσει τα επόμενα έτη σημαντικές επενδύσεις, αξίας τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και την αξιοποίηση του ακινήτου, του παραλιακού μετώπου και των ιαματικών πηγών, με τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου, κατοικιών, μαρίνας, εγκαταστάσεων ευεξίας και καταστημάτων. Οι επενδύσεις συνάδουν με τη μελέτη ΕΣΧΑΔΑ που έχει εκπονηθεί, ενώ ο επενδυτής προτίθεται να ακολουθήσει μια βιώσιμη αναπτυξιακή στρατηγική, με ισχυρό «πράσινο» αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή.

Η περιοχή Α είναι γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου με έκταση 520.515,65 τ.μ. και έχει μέτωπο στη θάλασσα που ανέρχεται σε περίπου 1.200 μέτρα. Σύμφωνα με τη μελέτη ΕΣΧΑΔΑ που έχει εκπονηθεί προβλέπεται χρήση Τουρισμού- Αναψυχής, ήτοι τουριστικά καταλύματα, ειδικές τουριστικές υποδομές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των Ιαματικών Πηγών, τουριστικοί λιμένες, κατοικία προσωπικού εγκαταστάσεων, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, κοινωνική πρόνοια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, περίθαλψη, χώροι συνάθροισης κοινού, εστίαση, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, στάθμευση, εγκαταστάσεις εκθεσιακών χώρων, ελικοδρόμιο, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων κ.λπ.

Η περιοχή Β είναι γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου με έκταση 72.546,10 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει και τις δύο ιαματικές πηγές (Μύλος και Καλλυντικά). Η ιαματική πηγή Καλλυντικών είναι αναγνωρισμένη. Η περιοχή Β καθορίζεται ως περιοχή ανάδειξης των ιαματικών πηγών και σύμφωνα με την μελέτη ΕΣΧΑΔΑ ορίζονται ειδικές χρήσεις, ήτοι χώροι προσωπικής υγιεινής, αποδυτήρια, φυλάκιο, κυλικείο, δεξαμενές, αντλιοστάσια κ.λπ., καθώς και υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

Μετά την προσκόμιση της εγγυητικής επιστολής προτιμητέου επενδυτή και των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην από 21/4/2023 πρόσκληση υποβολής προσφορών, ο προτιμητέος επενδυτής θα ανακηρυχθεί πλειοδότης και θα ακολουθήσει ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προ της υπογραφής των εγγράφων της σύμβασης.

Από την άλλη πλευρά, το ΤΑΙΠΕΔ κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι. Η βελτιωμένη οικονομική προσφορά που υποβλήθηκε από την εταιρεία «ΓΟΥΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗ Ε.Ε.» είχε μεγάλη απόκλιση από την ανεξάρτητη αποτίμηση για την αξία του ακινήτου.

Το ακίνητο αποτελεί μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις να εγκρίνει τη διενέργεια νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό