26.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η Lamborghini κατοχύρωσε το όνομα Revuelto για το ηλεκτρικό της μοντέλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lamborghini έχει δηλώσει επίσημα -μέσω του CEO της, Stephan Winkelmann- ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2028, ενώ έως το 2024 όλα τα μοντέλα της θα είναι υβριδικά.
Στις 25 Μαΐου, η ιταλική εταιρία κατοχύρωσε στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) το όνομα Revuelto στην κατηγορία για χρήση σε αυτοκίνητο ή/και ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Για να γίνει η υβριδική μετάβαση της Lamborghini, η εταιρία θα επενδύσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία της. Η υψηλή απόδοση και η αυθεντική οδηγική εμπειρία των Lamborghini θα παραμείνουν στο επίκεντρο των μηχανικών και τεχνικών της εταιρείας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και η εφαρμογή υλικών από ανθρακονήματα, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιστάθμιση του βάρους λόγω ηλεκτροκίνησης.
Ο στόχος της εταιρείας για αυτήν τη φάση είναι η μείωση των εκπομπών CO2 των προϊόντων της κατά 50% έως τις αρχές του 2025. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lamborghini θα κυκλοφορήσει το 2028 και θα είναι ένα 2+2 όχημα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, με την δεύτερη γενιά της Urus να είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό