23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Lamborghini γιορτάζει με την Huracan Sterrato Opera Unica

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν η Lamborghini γιόρτασε την 50η επέτειο της το 2013 παρουσίασε την Egoista – μία μοναδική δημιουργία που βασιζόταν στην Gallardo που σχεδιάστηκε για να μοιάζει με ταύρο που ετοιμάζεται να ορμήσει και χρησιμοποιούσε τον γνωστό ατμοσφαιρικό V10 των 5.2 λίτρων ο οποίος ήταν ικανός για περισσότερα από 600 άλογα! Φέτος, η ιταλική εταιρία γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυση της και ενώ δεν έχει να μας δείξει κάτι τόσο ακραίο ή ενδιαφέρον αν θέλουμε να είμαστε αυστηροί όσο η Egoista, δεν θα άφηνε την ευκαιρία να παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό. Αυτό το ξεχωριστό λοιπόν παίρνει τη μορφή της Huracan Sterrato Opera Unica που δημιουργήθηκε από το τμήμα Ad Personam της για να θυμίζει τα πανέμορφα γαλάζια τοπία και τα πλούσια χρώματα της Σαρδηνίας. Η τριχρωμία που βλέπεις στις φωτογραφίες, αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χρειάστηκε περισσότερες από 370 ώρες για να επιτευχθεί, με την Huracan Sterrato να βάφεται πρώτα σε “Blu Amnis” ως βάση, πάνω στο οποίο χαράσσεται με το χέρι το δεύτερο, “Blu Grifo” χρώμα και στο τέλος, το “Blu Fedra”.

Η Huracan Sterrato γεννήθηκε από την αμφισβήτηση του αναμενόμενου, ένα super sportscar το οποίο αγνοεί τους κανόνες. Η μοναδική Huracan Sterrato Opera Unica ανεβάζει περαιτέρω το επίπεδο και πιστή στην παράδοση της Lamborghini, τραβάει την προσοχή και θέτει ερωτήματα για το τι είναι μορφή τέχνης.

Η ομορφιά και τα χρώματα της Σαρδηνίας πάντοτε άγγιζαν την Lamborghini και αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να πειραματιστούμε με νέες διαδικασίες βαφής, να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του προγράμματος εξατομίκευσης Ad Personam και να παρουσιάσουμε την ειδική Sterrato στους πελάτες και τους προσκεκλημένους στο περιβάλλον που ενέπνευσε το κρυστάλλινο μπλε εφέ.

Δήλωσε ο επικεφαλής της Automobili Lamborghini, Stephan Winkelmann. Ιδιαίτερο ρόλο παίζει επίσης το σατέν φινίρισμα της μοναδικής δημιουργίας, που συνδυάζεται με την μαύρη ματ οροφή ενώ στο ίδιο χρώμα έχουν βαφτεί τα μαρσπιέ, οι καθρέφτες, τα καλύμματα των επιπλέον φωτιστικών σωμάτων στην μάσκα, τα φτερά αλλά και οι εντυπωσιακές 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος “Morus”. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα εκτεθειμένα ανθρακονήματα σε διάφορα σημεία της καμπίνας και οι δερμάτινες επενδύσεις σε “Blu Delphinus” απόχρωση στα σπορ καθίσματα, τις πόρτες και την κεντρική κονσόλα που συνδυάζεται με ίδιου χρώματος Alcantara στο ταμπλό. Μία πιο ελαφριά απόχρωση δε, χρησιμοποιείται στις ραφές και σε μικρότερα πάνελ.

Πριν κλείσουμε, να σημειώσουμε ότι η Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica ανήκει στην παραγωγή των 1.499 αυτοκινήτων που έχει ανακοινώσει η ιταλική εταιρία για το… “soft-roader” super sportscar της και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους (σε αντίθεση με την Egoista) αν και δεν πιστεύω ότι η Lamborghini προτίθεται να της βάλει πωλητήριο. Το σωστό θα ήταν να φιλοξενηθεί στο μουσείο της μάρκας δεδομένης της επετειακής φύσης της και του γεγονότος ότι δεν υπάρχει άλλη όμοια της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό