24.4 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η Jaguar F-Type 75 σημαίνει την αρχή του τέλους…

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Jaguar είναι έτοιμη να κλείσει ένα μεγάλο, σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της αλλάζοντας και αυτή, όπως ολόκληρη η βιομηχανία αυτοκινήτου άλλωστε, πορεία προς την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης. Το πρώτο μοντέλο που θα μας αποχαιρετήσει θα είναι η F-Type που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της το 2012 και λανσαρίστηκε στην αγορά τον επόμενο χρόνο και είναι έτοιμη να περάσει στον τελευταίο χρόνο της παραγωγής της με δύο διαθέσιμα κινητήρια σύνολα που προσφέρουν τρία επίπεδα ιπποδυνάμεων και δύο ειδικές εκδόσεις που αφορούν τις ισχυρότερες F-Type της οικογένειας.

Το όνομα τους F-Type 75 και F-Type R 75 και δημιουργήθηκαν για να γιορτάσουν και να τιμήσουν την τελευταία χρονιά της F-Type αλλά και τα 75 χρόνια συνεχόμενης προσφοράς της Jaguar στην ευρύτερη κατηγορία των sports cars. Οι διαφορές των ειδικών F-Type σε σύγκριση με το standard μοντέλο είναι μικρές και λίγες καθώς περιορίζονται στα κλασικά σήματα, τα LED φωτιστικά σώματα και τις 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος με το μαύρο φινίρισμα ενώ θα είναι διαθέσιμες και σε ένα επιπλέον χρώμα που η αγγλική μάρκα το ονομάζει “Giola Green”. Στο εσωτερικό από την άλλη, υπάρχει το ίδιο σήμα που κοσμεί τα φτερά της F-Type και πάνω από το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, δερμάτινα Windsor καθίσματα, οροφή που επενδύεται με suede και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12.3 ιντσών.

Μηχανικά, η Jaguar δεν έχει αλλάξει τίποτα οπότε η F-Type 75 είναι διαθέσιμη είτε με έναν δίλιτρο, turbo βενζινοκινητήρα που παράγει 300 ίππους, είτε με έναν supercharged V8 χωρητικότητας 5.0 λίτρων που παράγει 450 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται φυσικά η F-Type R 75 που εξοπλίζεται με την ισχυρότερη εκδοχή του supercharged V8, η οποία προσφέρει 575 ίππους και 700 Nm ροπής. Όπως είπαμε λοιπόν, οι “75” σημαίνουν την αρχή του τέλους μίας μεγάλης εποχής για την Jaguar καθώς η παλιά… φρουρά θα αρχίσει να αποχωρεί για να παραδώσει την σκυτάλη στα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της αγγλικής φίρμας από τα μέσα της δεκαετίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό