15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Honda (ξανα)μπαίνει στην Formula 1 το 2026!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν η φετινή χρονιά προδιαγράφεται ολίγον τι… σούπα λόγω της καθολικής υπεροχής της Red Bull Racing έναντι όλων των υπολοίπων, το 2026 προδιαγράφεται εξαιρετικά ενδιαφέρον. Οι κανονισμοί όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα των μονοθεσίων αλλάζουν και ήδη η Audi έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει μέρος από το ’26 με δική της ομάδα ενώ η Ford έχει ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με την Red Bull. Τώρα, η Honda αποκάλυψε ότι από το 2026 θα παρέχει κινητήρια σύνολα στην Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές κινητήρων αυξάνονται στους έξι: Audi, Ferrari, Honda, Mercedes, Red Bull (Ford) και Renault!

Να θυμίσουμε ότι οι κανονισμοί που αφορούν στα κινητήρια σύνολα των μονοθεσίων Formula 1 από το 2026 προϋποθέτουν μείωση της απόδοσης του θερμικού κινητήρα και τριπλασιασμό της απόδοσης του Energy Recovery System (ERS) που ανακτά την κινητική ενέργεια και την μετατρέπει σε ηλεκτρική. Η συνολική ιπποδύναμη των μονοθεσίων δεν θα αλλάξει και θα συνεχίσει να κινείται πλησίον της περιοχής των 1.000 ίππων ωστόσο αλλάζει δραστικά η αναλογία της ιπποδύναμης που προέρχεται από τον βενζινοκινητήρα και αυτής που παρέχει το ERS. Επιπλέον, απαιτείται η χρήση 100% βιώσιμων καυσίμων και όλα αυτά θα δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που η Honda βλέπει ως ιδιαίτερα ελκυστικό καθώς ταιριάζει με την κατεύθυνση που έχει ορίσει η ίδια στον δρόμο για την υλοποίηση της ουδετερότητας εκπομπών ρύπων. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία, η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Formula 1 με αυτούς τους κανονισμούς θα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες για την εξέλιξη μελλοντικών τεχνολογιών οι οποίες θα ενσωματωθούν στα μοντέλα παραγωγής της και όλες αυτές οι παράμετροι, συνδυαστικά, την οδήγησαν να πάρει την απόφαση να αναλάβει και πάλι την πρόκληση της συμμετοχής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Υπεύθυνη για την εξέλιξη των κινητήριων συνόλων, την διαχείριση στους αγώνες και το management θα είναι η Honda Racing Corporation που από το 2022 είναι υπεύθυνη για όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ιαπωνικής μάρκας σε δύο ή τέσσερις τροχούς.

“Θα ήθελα να καλωσορίσω την Honda και την HRC στην ομάδα της Aston Martin Aramco Cognizant Formula One. Μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος, αποφασιστικότητα και μία ανελέητη φιλοδοξία να πετύχουμε στην πίστα. Η Honda είναι ένας παγκόσμιος τιτάνας και η επιτυχία της στα motorsports είναι μακριά και εξαιρετικά εντυπωσιακή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο. Mibe και τον κο Watanabe και ολόκληρη την ομάδα στην HRC καθώς ξεκινάμε για το συναρπαστικό μέλλον μαζί από το 2026.“

Δήλωσε ο Πρόεδρος της ομάδας, Lawrence Stroll. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες με τις νέες αλλαγές στους κανονισμούς!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό