15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Honda θα προσφέρει κινητήρες εσωτ. καύσης και μετά το 2040

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda μπορεί να προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη μετάβαση της στην ηλεκτροκίνηση, αλλά ο CEO της είπε πως θα συνεχίσει να προσφέρει κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2040.
Σχετικά με την επιταχυνόμενη μετάβαση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στα ηλεκτρικά οχήματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος ψ είπε:
Είμαι στον κλάδο ανάπτυξης κινητήρων για περισσότερα από 30 χρόνια, οπότε προσωπικά είναι λίγο απειλητικό. Αλλά πρέπει να διαχωρίσω τα δικά μου συναισθήματα από το καλύτερο για την επιχείρηση.
Όπως συμπλήρωσε ο Mibe, τον επόμενο η Honda θα προχωρήσει στην ίδρυση μιας αυτόνομης επιχειρηματικής μονάδας για την επίβλεψη της ανάπτυξης της επιχείρησης ηλεκτρικών και μπαταριών της, η οποία τελικά θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια επένδυση σε σταθμούς φόρτισης, παρόμοια με το δίκτυο Supercharger της Tesla.
Η υποδομή φόρτισης δεν βρίσκεται στο σημείο που πρέπει να είναι για τους πελάτες μας,
είπε ο Mibe πρόσθεσε ότι η Honda εκτελεί μελέτες σκοπιμότητας για τα πάντα, από φορτιστές και προηγμένες μπαταρίες μέχρι εναέρια οχήματα και πύραυλους, καθώς και νέα συνθετικά καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διατήρηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, σε αυτοκίνητα επιδόσεων, μεγάλα φορτηγά και αεροπλάνα, για ακόμη μια ή και δύο δεκαετίες.
Καθώς προχωράμε προς την ουδετερότητα του άνθρακα, εστιάζουμε στην ηλεκτροδότηση και τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, αυτά είναι τα δύο βασικά στοιχεία της μελλοντικής κινητικότητας,
πρόσθεσε ο Mibe,
Η Honda σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, με στόχο να ωθήσει τα υβριδικά και τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στο 40% των πωλήσεών της μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Αυτές οι επενδύσεις περιλαμβάνουν μια κοινοπραξία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή μπαταριών με την LG Energy Solution στο Jeffersonville του Οχάιο, ξεκινώντας από το 2025.
Το 2024 η Honda θα προσφέρει δύο νέα ηλεκτρικά SUV, το Honda Prologue και το Acura ZDX, που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της GM στο Τενεσί, μιας και θα βασίζονται στην Ultium πλατφόρμα της GM.
Ο Mibe επιβεβαίωσε ότι η Honda αναπτύσσει τις δικές της πλατφόρμες για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά μοντέλα, με το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται σε μια από αυτές, να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το 2026, καθώς και προηγμένες μπαταρίες δικής της σχεδίασης για ορισμένα από αυτά τα μελλοντικά της μοντέλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό