23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Formula 1 ανακοίνωσε το γυναικείο πρωτάθλημα F1 Academy

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα νέο, αποκλειστικά γυναικείο πρωτάθλημα αγώνων από το 2023, γνωστό ως F1 Academy, για να γεφυρώσει το χάσμα για τις γυναίκες οδηγούς νεαρής ηλικίας.
Η F1 ξεκαθάρισε πως το νέο πρωτάθλημα δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει το W-Series που ιδρύθηκε το 2019 και στο οποίο συμμετέχουν μόνο γυναίκες οδηγοί, αλλά αναγκάστηκε να περιορίσει τη σεζόν του 2022 λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης.
Η F1 αναφέρει:
Η F1 Academy στοχεύει να αναπτύξει και να προετοιμάσει νεαρές γυναίκες οδηγούς για να προχωρήσουν σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένων των W Series, Formula 3, Formula 2 και Formula 1.
Η W-Series συνεχίζει να παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για τους οδηγούς και η F1 Academy έχει σκοπό να προσθέσει μια επιπλέον διαδρομή για την επόμενη γενιά νεαρών γυναικών οδηγών, οι οποίες θα αγωνιστούν σε ένα περιβάλλον που θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν θεμελιώδη εμπειρία χάρη στον μεγάλο χρόνο στη πίστα.
Κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι νεαρές γυναίκες οδηγοί κατά την είσοδο τους στη πυραμίδα της F1, κατέστη σαφές ότι δεν έχουν την ίδια εμπειρία με τους άνδρες συναδέλφους τους στην ίδια ηλικία. Ο στόχος είναι να καλύψουμε αυτό το κενό και να τους προσφέρουμε πρόσβαση σε περισσότερο χρόνο εντός πίστας, σε αγώνες και σε δοκιμές. Θα αναπτυχθούν επίσης συνεργασίες με επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες είναι γνωστές στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για την ανατροφή νέων οδηγών και που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις κρίσιμες τεχνικές, σωματικές και ψυχικές προετοιμασίες.
Στόχος της σειράς είναι να μεγιστοποιήσει τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες των νεαρών γυναικών οδηγών να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να παράσχει στα νεαρά ταλέντα που βρίσκονται επί του παρόντος στο καρτ ή σε άλλες κατηγορίες junior, πρόσβαση στο θεμελιώδες επίπεδο εμπειρίας που απαιτείται πριν πάνε σε αγώνες F3.
Ο CEO και πρόεδρος της F1, Stefano Domenicali δήλωσε:
Όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να επιτύχουν τις δυνατότητές τους και η Formula 1 θέλει να διασφαλίσει ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ποικιλία και διαδρομές σε αυτό το απίστευτο άθλημα.
Γι’ αυτό είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την F1 Academy που θα δώσει στις νεαρές γυναίκες οδηγούς την καλύτερη ευκαιρία να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που υποστηρίζει την αγωνιστική τους καριέρα και τους δίνει όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσουν στην Formula 3 και ελπίζω στην Formula 2 και στη συνέχεια στη κορυφή που είναι η Formula 1.
Όσο περισσότερες ευκαιρίες υπάρχουν, τόσο το καλύτερο και αυτό έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια άλλη διαδρομή στις οδηγούς για να πετύχουν.
Το πρωτάθλημα θα βασίζεται στα μονοθέσια της Formula 4, θα αποτελείται από 5 ομάδες, με την κάθε μια να έχει από 3 μονοθέσια. Αυτό σημαίνει πως στο πρωτάθλημα θα αγωνίζονται 15 γυναίκες οδηγοί, με τις ομάδες να προέρχονται από τη Formula 2 και τη Formula 3.
Θα υπάρχουν 7 διοργανώσεις τη σεζόν, όπου σε κάθε διοργάνωση θα διεξάγονται τρεις αγώνες. Οι αγώνες θα γίνονται στα Σαββατοκύριακα της Formula 1 και θα υπάρχουν επίσης 15 ημέρες επίσημων δοκιμών, με το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος να ανακοινώνεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η F1 Academy θα χρησιμοποιήσει ένα πλαίσιο Tatuus T421 της Formula 4, κινητήρες που παρέχονται από την Autotecnica με ισχύ 165 ίππων και ελαστικά της Pirelli. Θα τη διαχειρίζεται ο Bruno Michel, ο διευθύνων σύμβουλος της Formula Motorsport Ltd που επιβλέπει τη Formula 2 και τη Formula 3.
Αν και η F1 θα επιδοτεί κάθε συμμετοχή με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ ανά σεζόν, οι οδηγοί που αγωνίζονται στην F1 Academy θα πρέπει να βάλουν το ίδιο ποσό, το οποίο σύμφωνα με την F1 “αντιπροσωπεύει ένα κλάσμα του συνηθισμένου κόστους σε ένα αντίστοιχο πρωτάθλημα”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό