17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η Ford δε θα κατασκευάσει το Ford RS Mk4. Δείτε γιατί

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχουν γραφτεί πολλά για το νέο Ford Focus RS, αλλά όλα τελειώνουν κάπου εδώ σήμερα. Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Caradisiac, η Ford δε θα κατασκευάσει την τέταρτη γενιά του κορυφαίου hot hatch της. Το μόνο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι ο αντίπαλος του Golf R θα διαθέτει ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης για να πληροί τους αυστηρότερους κανονισμούς της Ευρώπης.

Το Caradisiac όμως αναφέρει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία απέκλεισε το Focus RS Mk4, λόγω των αυστηρότερων κανόνων για τις εκπομπές ρύπων από τα καινούρια αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) που πρότεινε η Κομισιόν. Η πρόταση προβλέπει τη θέσπιση στόχου για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στα 95 g/km κατά μέσο όρο για τα αυτοκίνητα, μέχρι το 2020.

Παρόλο που υπήρχαν φήμες για ένα Focus RS με ηλεκτρικό πίσω άξονα και πάνω από 400 ίππους, φαίνεται ότι η Ford αποφάσισε τελικά να μην το κάνει. Πριν από μερικούς μήνες, το Autocar ανέφερε πώς μόνο ένας πιο πράσινος κινητήρας θα μπορούσε να σώσει το RS, αλλά τώρα ακούμε ότι δεν θα συμβεί. Η έκθεση συνεχίζει να αναφέρει ότι θα ήταν πολύ ακριβό να κατασκευαστεί ένα τέτοιο σύστημα μετάδοσης κίνησης, καθώς θα αντιπαραβάλλει το σχέδιο μείωσης κόστους της εταιρείας στην Ευρώπη.

Τον Ιούνιο του 2019, η Ford ανακοίνωσε ένα ανανεωμένο επιχειρηματικό σχέδιο που περιελάμβανε μείωση του αριθμού των εγκαταστάσεων παραγωγής από 24 σε 18 έως τα τέλη του 2020 και μείωση του εργατικού δυναμικού κατά περίπου 20% στην Ευρώπη. Περιλάμβανε επίσης κατάργηση των μίνι βαν C-Max και Grand C-Max μαζί με το Ka+.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό