16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Η FIFA είναι εντελώς αντίθετη με τη μπλε κάρτα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πήρε θέση για το ζήτημα της μπλε κάρτας, τονίζοντας πώς όλοι στην ομοσπονδία είναι αντίθετοι με αυτό, σε μία προσπάθεια να προστατευτεί η πάραδοση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Το θέμα θεωρείται λήξαν σύμμφωνα με τον Ιταλό.

«Οι μπλε κάρτες δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επίπεδο ελίτ. Αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν υπάρχει για εμάς. Η FIFA είναι εντελώς αντίθετη. Ως πρόεδρος της δεν γνώριζα αυτό το θέμα και πιστεύω ότι η έχουμε λόγο στην IFAB (Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο). Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να εξετάσουμε ιδέες και προτάσεις. Μόλις όμως, το αναλύσει κανείς, καταλαβαίνει ότι η ουσία πρέπει να προστατεύεται: αυτή είναι η παράδοση. Η μπλε κάρτα δεν θα υπάρξει»

Η πρόταση της IFAB για την εισαγωγή της νέας κάρτας, είχε βρει, σχεδόν, όλον τον ποδοσφαρικό κόσμο αντίθετο. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, αφού το θέμα έχει μπει στο «συρτάρι» και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του συμβουλίου. Θυμίζουμε ότι η μπλε κάρτα προβλέπει πως οι παίκτες θα βγαίνουν για 10 λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο αν κάνουν σκόπιμο φάουλ, που σταματάει υποσχόμενη επίθεση, ή αν έχουν απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε διαιτητή.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου είχε αντιδράσει κι αυτός λέγοντας:

«Μια ομάδα θα μένει με 10 παίκτες για 10 λεπτά, ξέρετε τι θα κάνει αυτό στο παιχνίδι μας; Θα το καταστρέψει, φίλε. Θα έχεις μια ομάδα που κάθεται εκεί προσπαθώντας να χάσει χρόνο για 10 λεπτά μέχρι να επιστρέψει ο παίκτης.Κάθε άλλο άθλημα προσπαθεί να το ξεφορτωθεί κι εμείς το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πάμε από την άλλη πλευρά για κάποιον περίεργο λόγο».

Θυμίζουμε ότι η μπλε κάρτα προβλέπει πως οι παίκτες θα βγαίνουν για 10 λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο αν κάνουν σκόπιμο φάουλ, που σταματάει υποσχόμενη επίθεση, ή αν έχουν απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε διαιτητή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό