14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ferrari έσπασε το σερί των Γερμανών στις 24 ώρες του Nurburgring!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τελευταία φορά που κέρδισε ένα μη-γερμανικό αυτοκίνητο στον θρυλικό 24ωρο αγώνα στο Nurburgring ήταν το 2002, όταν η Viper GTS-R της Zakspeed κατακτούσε τη νίκη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Από τότε Porsche, Audi, BMW και Mercedes είχαν τον πρώτο λόγο ενώ μία νίκη έχει σημειώσει μέχρι και η Opel αλλά και πριν το 2001 πρέπει να φτάσουμε στο 1987 και το Ford Sierra RS Cosworth για να βρούμε κάποιον… ξένο κατακτητή. Φέτος όμως, η Frikadelli Racing Team άλλαξε κατασκευαστή και χάρισε στην Ferrari την πρώτη νίκη της στον συγκεκριμένο αγώνα, έναν από τους δυσκολότερους σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και την πρώτη νίκη της 296 GT3 σε 24ωρο αγώνα διαλύοντας τον ανταγωνισμό με την ταχύτητα της, την αξιοπιστία της, την άριστη διαχείριση και φυσικά, την τύχη της αφού με εξαίρεση ένα σκασμένο ελαστικό η ομάδα δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια άλλη αντιξοότητα.

Αυτό δεν αφαιρεί το παραμικρό από το κατόρθωμα της Frikadelli Racing Team, της Ferrari 296 GT3 και των Da Pittard, Nicky Catsburg, Earl Bamber και Felipe Fernandez Laser. Κανείς δεν κερδίζει αυτόν τον αγώνα κατά τύχη. Τον κερδίζει με ταχύτητα, συνέπεια, προσήλωση, ευφυία και λύσεις. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νικητής φέτος σημείωσε και ρεκόρ απόστασης έχοντας διανύσει 162 γύρους επωφελούμενος και από το γεγονός ότι ο αγώνας ήταν αποκλειστικά… στεγνός.

Στην δεύτερη θέση, σχεδόν 30 δευτερόλεπτα πίσω από την Ferrari 296 GT3 τερμάτισε η BMW M4 GT3 της ROWE Racing ενώ στην 3η θέση είδε την καρό σημαία η Mercedes-AMG GT3 Evo της Team Bilstein. Πίσω  τους ήταν η AMG GT3 Evo της GetSpeed, η Porsche 911 GT3 R της Rutronik, το Audi R8 LMS Evo II της Audi Sport Team Land, η Ferrari 296 GT3 της Rinaldi Racing, η έτερη AMG GT3 Evo της Team Bilstein, μία Lamborghini Huracan GT3 Evo 2 της ABT Sportsline και στην 10η θέση, η Porsche 911 GT3 R της Falken Motorsports. Στην SP-X κατηγορία, η Mercedes-AMG GT2 της Team HRT κατέκτησε τη νίκη τερματίζοντας στην 34η θέση στη γενική κατάταξη, στην Cup2 νικήτρια αναδείχθηκε η Porsche 992 GT3 Cup της Kkraemer Racing, στην SP-10 νίκησε η BMW M4 GT4 της FK Performance Motorsport ενώ το Hyundai Elantra TCR πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Hyundai Motorsport στην TCR κατηγορία. Τρομερός αγώνας και φοβερό το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την πίστα και όλους τους διαθέσιμους χώρους κατασκηνώνοντας, διασκεδάζοντας και απολαμβάνοντας την ιστορία που γραφόταν στην πίστα από το μεσημέρι του Σαββάτου, έως το μεσημέρι της Κυριακής!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό