23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Dodge κάνει το μεγάλο βήμα με το νέο Charger Daytona!

Ειδήσεις Ελλάδα

Εδώ και πολλά χρόνια η Dodge έχει γίνει συνώνυμη του καλώς εννοούμενου παραλογισμού. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 είχε αρχίσει να κάνει το όνομα της ενώ τον τελευταίο καιρό και κυρίως με τον θηριώδη “Hellcat” V8 και τις πολυάριθμες και ολοένα ισχυρότερες παραλλαγές του, επέστρεψε στην θέση που της αξίζει προσφέροντας συναίσθημα και επιδόσεις χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για… λεπτομέρειες όπως οι ρύποι ή κατανάλωση. Ποιος εχέφρον άνθρωπος θα αγόραζε έναν supercharged Hemi V8 με περιβαλλοντικά κριτήρια άλλωστε; Οι εποχές αλλάζουν όμως και η Dodge είναι αναγκασμένη να συμμορφωθεί, να προσαρμοστεί και να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση και το πρώτο βήμα έγινε λίγο μετά τα μέσα του ’22 με την παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού Charger Daytona Concept EV.
Αυτή ήταν η απάντηση της Dodge στο ερώτημα “υπάρχουν muscle cars στην εποχή της ηλεκτροκίνησης;” ή για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, το μοντέλο παραγωγής που βασίστηκε στο Charger Daytona Concept EV. Ένα μοντέλο παραγωγής που παρουσιάστηκε άτυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας έστω και σε μορφή πρωτότυπου προ-παραγωγής και ευτυχώς, δεν απέχει πολύ από το concept που είδαμε τον Αύγουστο του 2022. Φυσικά υπάρχουν στοιχεία που έχουν γίνει λίγο πιο… υποτονικά όπως για παράδειγμα η οροφή που δεν είναι τόσο χαμηλή όσο στο πρωτότυπο, το πλάτος που κυμαίνεται πλέον σε φυσιολογικά επίπεδα και ορισμένα χαρακτηριστικά όπως τα φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω δεν θα μπορούσαν να διατηρήσουν την μορφή που είχαν στο Charger Daytona Concept EV για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του 2024 είναι μία πιστή μεταφορά του πρωτότυπου που είχε κλέψει τις εντυπώσεις πριν από αρκετούς μήνες.

Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα και όπως όλα δείχνουν θα μάθουμε στην επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου είναι αν η νέα γενιά του Dodge Charger θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική. Οι φήμες λένε ότι η αμερικανική εταιρία δεν θα καταργήσει τους θερμικούς κινητήρες σε μία τόσο δημοφιλή κατηγορία από τόσο νωρίς και αυτό έχει νόημα σε επίπεδο πωλήσεων και διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης στην αγορά. Ακούγεται λοιπόν ότι η Dodge θα προσφέρει και μία έκδοση με έναν twin-turbo εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα (τουλάχιστον) ενώ το όνομα “Daytona” θα αφορά αποκλειστικά την αμιγώς ηλεκτρική. Αυτή πιθανώς θα ξεχωρίζει και από το τριγωνικό “Fratzog” σήμα που επιστρέφει από το μακρινό 1976 για να σηματοδοτήσει το ηλεκτρικό μέλλον της Dodge. Περισσότερα προσεχώς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό