21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η CODACONS ζητεί υποβιβασμό της Γιουβέντους και αφαίρεση τίτλων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ιταλική ένωση για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, CODACONS, ισχυρίζεται ότι η Γιουβέντους «θα μπορούσε να υποβιβαστεί στη Serie B και να αφαιρεθεί το τελευταίο πρωτάθλημα» λόγω της υπόθεσης των κεφαλαιακών κερδών.

Η CODACONS συνδέεται με την CONI, την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή και ο πρόεδρός της, Μάρκο Ντοντζέλι, μίλησε για την έρευνα σχετικά με τις επιχειρήσεις κεφαλαιακών κερδών της Γιουβέντους.

Η Γιουβέντους κατηγορείται για ψευδή λογιστική και ο Ντοντζέλι ανέφερε ότι οι «Μπιανκονέρι» θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με υποβιβασμό στη Serie B και ανάκληση των τίτλων που κατάκτησε, «στη σκιά αυτών των δυνητικά παράνομων επιχειρήσεων».

«Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και ρίχνουν ένα απαίσιο φως στα τελευταία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, επίσης επειδή υπήρξε μια πραγματική κυριαρχία της Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια, η οποία έληξε την περασμένη χρονιά», είπε ο Ντοντζέλι, σύμφωνα με τον ιστότοπο TMW.

«Εάν η Γιουβέντους αποκτούσε παράνομα πλεονέκτημα έναντι των αντίπαλων συλλόγων με δραστηριότητες αυτού του τύπου, τότε η κανονικότητα των τελευταίων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου θα έπαυε να υφίσταται και, κατά συνέπεια, η Ομοσπονδία και η Αρχή για τον ανταγωνισμό στην αγορά θα πρέπει να παρέμβουν και να επιβάλουν κυρώσεις».

Και συμπλήρωσε: «Πέρα από τις ατομικές ευθύνες, ο σύλλογος δεν θα απαλλαγεί από τιμωρία. Γι΄ αυτόν το λόγο και για να προστατεύσουμε χιλιάδες οπαδούς, θα υποβάλουμε καταγγελία στην Αντιμονοπωλιακή και στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ζητώντας τον υποβιβασμό της Γιουβέντους στη Serie B και την ανάκληση των τελευταίων τίτλων πρωταθλήματος, που κατακτήθηκαν στη σκιά αυτών των δυνητικά παράνομων επιχειρήσεων».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό