15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μείζον θεσμικό ζήτημα η παραβίαση του Συντάγματος στην περίπτωση Πάτση

Ειδήσεις Ελλάδα

Για ένα μείζον θεσμικό ζήτημα, εκτός από ηθικό, στην υπόθεση Πάτση, έκανε λόγο σε συνέντευξή της στο Ναυτεμπορική TV και στη Ν. Λειβαδάρη και τον Κ. Καλέτσιο, η  βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη.

Ειδικότερα,όπως υποστήριξε η κ. Γεροβασίλη, η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος  και η αδράνεια των αρμόδιων οργάνων στην περίπτωση Πάτση, αποτελούν μείζον θεσμικό ζήτημα, ενώ παρατηρείται πλήρης απαξίωση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μείζον θεσμικό ζήτημα η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και η αδράνεια των αρμόδιων οργάνων στην περίπτωση Πάτση -Πλήρης απαξίωση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. @naftemporikigr @nicilivi ➡https://t.co/DkJvMMaRmP pic.twitter.com/Be1qjrZx7H

— Όλγα Γεροβασίλη (@olgagerovasili) October 26, 2022

«Στην περίπτωση Πάτση, πέραν του πολιτικού και ηθικού θέματος εγείρεται μείζον θεσμικό ζήτημα το οποίο είναι πολύ σοβαρότερο της διαγραφής του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος. Εφόσον παραβιάζεται το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας όπως περιγράφεται στο συγκεκριμένο άρθρο, έχει ο κ. Πάτσης το δικαίωμα να συνεχίσει να διατηρεί το βουλευτικό αξίωμα; Τέτοιου είδους παραβιάσεις σημαίνουν έκπτωση του βουλευτικού αξιώματος.

Λειτουργούν οι θεσμοί στη χώρα;  Η επιτροπή Πόθεν Έσχες αδράνησε στην «παράλειψη» Πάτση να δηλώσει τις εξωχώριες εταιρείες; Αδράνησε στην αναφορά του παρακολουθούμενου δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη για την ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης Πάτση; Η Επιτροπή κίνησε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος; Λειτουργεί η δικαιοσύνη; Γιατί αδράνησε ως προς την παράνομη και ασυμβίβαστη με τη βουλευτική ιδιότητα οικονομική δραστηριότητα Πάτση; Και τα ερωτήματα αυτά θα τα θέσουμε σε λίγη ώρα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Η κυβέρνηση απαξιώνει συστηματικά το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, τους θεσμούς και το σύνταγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό