16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Citroen ετοιμάζει το νέο, ριζοσπαστικό C3.

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Citroen C3 κυκλοφορεί στην αγορά από το 2016, με το facelift να έχει παρουσιαστεί ήδη από τις αρχές του 2020 οπότε αργά ή γρήγορα, η γαλλική εταιρία θα προχωρήσει με την αντικατάσταση του και το μοντέλο που θα έρθει, αν αληθεύουν οι πληροφορίες, θα έχει σημαντικές επιρροές στην φιλοσοφία του τόσο από το Ami όσο και από το καινοτόμο Oli concept που έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές ημέρες. Η Citroen στοχεύει στον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης και θα κάνει τα απαραίτητα βήματα προς την επίτευξη αυτού του στόχου όσο της επιτρέπει η τεχνολογία και ο προγραμματισμός της.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, Pierre Leclercq, δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο από το Oli concept που απορρίπτεται a priori ως πιθανός υποψήφιος για να περάσει στην παραγωγή που σημαίνει ότι κάποιες από τις ιδέες που ενσωματώθηκαν στο πρωτότυπο είναι εφικτές σε ορίζοντα μηνών ενώ για άλλες απαιτείται ωρίμανση της τεχνολογίας και της αγοράς οπότε μπορεί να χρειαστούν έως και 5 χρόνια.

Το νέο Citroen C3 λοιπόν, θα χρησιμοποιεί τις αρχιτεκτονικές που είδαμε στα συγγενή Peugeot 208 και Opel Corsa τόσο για τις εκδόσεις με μηχανές εσωτερικής καύσης, όσο και για την αμιγώς ηλεκτρική. Για την τελευταία ειδικότερα, το C3 μπορεί να χρησιμοποιήσει μία μικρή μπαταρία με δυνατότητες ταχείας φόρτισης ενώ το κόστος μπορεί να μειωθεί περαιτέρω με την υιοθέτηση της ιδέας για πανομοιότυπους προφυλακτήρες στο εμπρός και το πίσω μέρος αλά-Oli. Από το Oli μπορεί το επόμενο C3 να δανειστεί και το στιλ του αμαξώματος, παίρνοντας τη μορφή ενός υπερυψωμένου hatchback/crossover ενώ απαραίτητη είναι και η χρήση μεγαλύτερου ποσοστού ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών που μπορεί να είναι ακριβότερα από τα συμβατικά αλλά συνάδουν με την φιλοσοφία βιωσιμότητας της μάρκας. Στο εσωτερικό δε, η Citroen δεν αποκλείεται να παραδώσει μεγαλύτερο έλεγχο της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στο smartphone δεδομένου ότι αυτό είναι “δύο γενιές μπροστά” από τα τρέχοντα συστήματα infotainment στα αυτοκίνητα.

Κι αν όλα αυτά, στο σημείο που βρισκόμαστε στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετά για την επίτευξη της τιμής-στόχου των €25.000 που έθεσε το Oli concept, το νέο Citroen C3 θα είναι πιθανότατα φθηνότερο από τον ανταγωνισμό. Για το πόσο φθηνότερο θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα καθώς η αντικατάσταση της τρέχουσας γενιάς τοποθετείται κοντά στα μέσα της δεκαετίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό