17.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Η BYD είναι ο βασιλιάς των πατεντών στα ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BYD έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι πατεντών τα τελευταία 20 χρόνια, καταθέτοντας 16 φορές περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από την Tesla, προσπαθώντας κυρίως να προστατεύσει την τεχνολογία μπαταριών της.
Τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα το Patent Result στο Τόκιο αποκαλύπτουν ότι η BYD έχει υποβάλει αίτηση για πάνω από 13.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας μεταξύ 2003 και 2022, ενώ η Tesla υπέβαλε αίτηση για μόλις 863 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά την ίδια χρονική περίοδο.
Περισσότερες από τις μισές από όλες τις πατέντες της BYD σχετίζονται με μπαταρίες Αυτό είναι χαρακτηριστικό και εξηγεί γιατί σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων που κατασκευάζουν EV, η BYD είναι σε θέση να χρησιμοποιεί πακέτα μπαταριών που αναπτύσσει μέσα στην εταιρία, αντί να χρειάζεται να απευθυνθεί σε τρίτους προμηθευτές.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας Hideto Kono, μια αυτοκινητοβιομηχανία του μεγέθους της Tesla τυπικά θα έκανε αίτηση για “τουλάχιστον 10 φορές περισσότερα” διπλώματα ευρεσιτεχνίας από όσα έχει κάνει τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Μια εξήγηση για το γιατί η Tesla έχει λιγότερες πατέντες είναι ότι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο λογισμικό και στην ανάπτυξη λογισμικού που χρησιμοποιεί πολλές δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες.
Η Nikkei Asia σημειώνει ότι πολλές από τις πατέντες της Tesla αφορούν την υποδομή φόρτισης και την επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων της και των οδηγών.
Η BYD έχει καθιερωθεί ως ηγέτης στην ανάπτυξη και κατασκευή μπαταριών ιόντων λιθίου με καθόδους φωσφορικού σιδήρου. Αυτές οι μπαταρίες είναι φθηνότερες από εκείνες των κορεατικών ανταγωνιστών που χρησιμοποιούν νικέλιο και κοβάλτιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό