21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Bugatti Chiron Profilee έγινε το πιο ακριβό νέο αυτοκίνητο που πουλήθηκε σε δημοπρασία

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη χθεσινή δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο Παρίσι, η μοναδική Bugatti Chiron Profilee πουλήθηκε για 9.792.500 ευρώ (προ ΦΠΑ) και έγινε έτσι το ακριβότερο νέο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας.
Το αυτοκίνητοι που οι εκτιμήσεις έλεγαν πως θα πουληθεί σε μια τιμή έως 5,5 εκατ. ευρώ, είναι μια one-off δημιουργία της γαλλικής εταιρίας που ξεκίνησε την ανάπτυξη της το φθινόπωρο του 2020, όταν η Bugatti έλαβε πολλά αιτήματα από πελάτες της που ήθελαν μια λιγότερο ριζοσπαστική έκδοση της Chiron Pur Sport.

Η Chiron Profilee δεν διαθέτει τη μεγάλη πίσω αεροτομή της Pur Sport, αλλά μια πιο διακριτική που κρατά το αυτοκίνητο κολλημένο στον δρόμο στην τελική του ταχύτητα των 380 χλμ/ώρα -30 χλμ/ώρα περισσότερα από τη τελική της Pur Sport.
Ο μπροστινός προφυλακτήρας διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα από τη Chiron και μεγαλύτερη μάσκα, ενώ βελτιώσεις υπάρχουν και στο splitter, που αυξάνει την κάθετη αεροδυναμική πίεση στον μπροστινό άξονα.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο αποκλειστικό χρώμα Argent Atlantique που συνδυάζεται με carbon λεπτομέρειες σε απόχρωση Bleu Royal Carbon στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Στο εσωτερικό υπάρχουν μπλε/γκρι δερμάτινες επενδύσεις.

Οι ζάντες είναι μοναδικές για την Chiron Profilee, με τα ελατήρια να είναι 10% πιο άκαμπτα από αυτά της Pur Sport, ενώ η πίσω ανάρτηση έχει βελτιωθεί για να προσφέρει καλύτερη πρόσφυση στις στροφές. Σύμφωνα με την Bugatti, οι αλλαγές αυτές δεν επηρεάζουν αρνητικά το υψηλό επίπεδο άνεσης που προσφέρει η Chiron.

Μηχανικά, ο 8,0 λίτρων W16 quad-turbo κινητήρας αποδίδει 1.500 άλογα και σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει 15% κοντύτερες σχέσεις μετάδοσης, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 χλμ/ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα.
Μέρος των εσόδων από την πώληση του αυτοκινήτου θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό