22.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Η Bugatti γιορτάζει την “Χρυσή Εποχή” με την μοναδική Chiron Super Sport

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα η όποια επιθυμία του πελάτη, όσο… εκκεντρική κι αν είναι (σε λογικά πλαίσια βεβαίως) μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Κι όταν η τιμή του βασικού μοντέλου ξεκινά από τα €3.2 εκατομμύρια και ο πελάτης είναι ένας από τους 70 ή 80 τυχερούς που έχουν εξασφαλίσει θέση στην παραγωγή της Chiron Super Sport, τότε μπορούμε με απόλυτη ασφάλεια να υποθέσουμε ότι τα χρήματα όντως δεν αποτελούν πρόβλημα. Τότε λοιπόν, αναλαμβάνει το τμήμα “Sur Mesure” της Bugatti για να δημιουργήσει στην προκειμένη περίπτωση την “Golden Era”. Την μοναδική (κυριολεκτικά και μεταφορικά) Bugatti Chiron Super Sport που φιλοτεχνήθηκε στο χέρι από τους ταλαντούχους σχεδιαστές της γαλλικής μάρκας για να γιορτάσει την ”Χρυσή Εποχή” της γαλλικής μάρκας.

“Ένας πολύ σημαντικός πελάτης ήρθε σε εμάς και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Chiron Super Sport και ο W16 κινητήρας της αναπαριστούν ένα σημείο αναφοράς στον κόσμο του αυτοκινήτου.“

Δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Bugatti, Achim Anscheidt, τονίζοντας ότι η υλοποίηση του οράματος αυτού του πολύ σημαντικού πελάτη ήταν ένα από τα πιο απαιτητικά projects που έχει αναλάβει ο ίδιος και η ομάδα του. Για την δημιουργία της Chiron Super Sport Golden Era, το σχεδιαστικό τμήμα της Bugatti ανέτρεξε στην ιστορία της εταιρίας και εντόπισε μερικά από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της, προτείνοντας ένα concept με 45 σκίτσα που θα ζωγραφίζονταν στο χέρι πάνω στο αυτοκίνητο και αν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα, ο απαιτητικός πελάτης λάτρεψε την ιδέα καθώς αυτό ακριβώς βλέπουμε πάνω στο αμάξωμα, με τον καμβά να παρέχει η διχρωμία με το Nocturne Black να “σβήνει” στο χρυσό Dore.

Στην πλευρά του συνοδηγού παρατηρούμε 26 διαφορετικά αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων σύμβολα όπως η Type 41 Royale που θεωρούνταν το 1926, όταν και παρουσιάστηκε, ως το πιο πολυτελές αυτοκίνητο και η Type 57 SC Atlantic που για πολλούς είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί ποτέ. Από την πλευρά του οδηγού, ανάμεσα στα 19 σκίτσα ξεχωρίζουμε την σύγχρονη ιστορία της Bugatti, μετά το 1987 με μοντέλα όπως η θρυλική EB110, η Veyron και φυσικά, η Chiron αλλά και μία κομψή αναπαράσταση των 3.712 ξεχωριστών εξαρτημάτων που αποτελούν τον εμβληματικό W16, έναν εκ των πιο προηγμένων μηχανών εσωτερικής καύσης που έχει κατασκευαστεί.

Το αριστούργημα απαίτησε από τους καλλιτέχνες της Bugatti εξωπραγματικές ποσότητες συγκέντρωσης και περισσότερες από 400 εργατοώρες για να ολοκληρωθεί ενώ το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στην καμπίνα με επιπλέον σκίτσα στις πόρτες, απευθείας πάνω στις δερμάτινες επενδύσεις. Μόνο μην ρωτήσεις πόσο κάνει – δεν έχει σημασία άλλωστε…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό