18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Bild που ήθελε να…πουλήσουμε την Ακρόπολη αποθεώνει την Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung που στα χρόνια των μνημονίων ρωτούσε εάν η Ελλάδα θα πρέπει να…πουλήσει την Ακρόπολη και τα νησιά για να αποφύγει τη χρεοκοπία, επανέρχεται τα Χριστούγεννα του 2023 και αποθεώνει τη χώρα μας. 

«Οι Έλληνες χαρίζουν στην Ελλάδα ένα γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα» γράφει η εφημερίδα που πρωτοστάτησε εναντίον της χώρας μας την περίοδο της κρίσης και όχι μόνον, με δημοσιεύματα για τους «άπληστους Έλληνες που πληρώνονται από τους Γερμανούς φορολογούμενους». 

Η εφημερίδα κάνει αναφορά στα οικονομικά μεγέθη της χώρας σημειώνοντας μάλιστα πως το έλλειμμα της Ελλάδας θα είναι χαμηλότερο από αυτό της Γερμανίας την ώρα που ο ρυθμός ανάπτυξης εκτοξεύθηκε στο 8,4%.

Αναφορά γίνεται και στην επενδυτική βαθμίδα και ιδιαίτερα στους μεγάλους οίκους αξιολόγης που έδωσαν ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. 

Κατά την Bild το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η τεράστια φοροδιαφυγή στη χώρα αλλά και το γεγονός πως οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ακρίβειας σε αγαθά και υπηρεσίες χωρίς να έχουν την αντίστοιχη αγοραστική δύναμη. 

Μητσοτάκης: Είμαστε η θετική ιστορία στην ευρωζώνη

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως η Ελλάδα φέρος αλλά και το επόμενο έτος θα έχει ένα από τα χαμηλότερα ελλείμματα, η ανεργία μειώνεται σταθερά και οι επενδύσεις έχουν επιστρέψει για να συμβάλλουν σε μία ισχυρή ανάπτυξη. 

«Αντιστρέψαμε την κατάσταση. Η Ελλάδα δεν είναι πια το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης. Είμαστε η θετική ιστορία στην ευρωζώνη» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Το δημοσίευμα της Bild έρχεται λίγες ημέρες μετά από το διθυραμβικό ρεπορτάζ του Economist ο οποίος ανακήρυξε την Ελλάδα, «χώρα της χρονιάς» για το 2023. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό