24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η AstraZeneca στέλνει το δικό της μήνυμα για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

Με κεντρικό μήνυμα «Η Δύναμη του μΑΖί» η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca λαμβάνει στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως δυναμικές πρωτοβουλίες, συμμετέχοντας και συμβάλλοντας στη μάχη αντιμετώπισης του Sars-Cov-2.

Οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, εργάζονται για τον προσδιορισμό μονοκλωνικών αντισωμάτων και την αξιολόγησή τους σε κλινικές δοκιμές ως αγωγή για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Επίσης, συνεργάζονται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού SARS-CoV-2, με στόχο την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα και διανομή του.  Τέλος, ερευνούν την δυνατότητα σκευασμάτων που είναι ήδη εγκεκριμένα για άλλες νόσους ως πιθανές θεραπείες της νόσου COVID-19. 

Η εταιρεία εστιάζει και στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες, θέτοντας σε λειτουργία από τις αρχές Μαΐου πρόγραμμα κατ΄ οίκον παράδοσης φαρμάκων. Επιπλέον, υποστηρίζει διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος και με το σύλλογο ασθενών «Άλμα Ζωής».

Παράλληλα, κατανοώντας την ανάγκη των ασθενών για επικοινωνία και θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των νέων συνθηκών ζωής που έχει επιβάλλει η πανδημία COVID-19 υποστηρίζει τη διοργάνωση webinars εκμάθησης του βασικού χειρισμού των κοινών πλατφόρμων ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Επίσης, στην ίδια φιλοσοφία η AstraZeneca σε όλο τον κόσμο προχώρησε σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Στην χώρα μας συμμετείχαμε στη συλλογική εθνική προσπάθεια του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών, προσφέροντας στο Υπουργείο Υγείας 4.000 ιατρικές μάσκες FFP2 και 10 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό