17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Aston Martin Valhalla μπήκε στην τελική ευθεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εξέλιξη και η κατασκευή ενός hypercar δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και στην Aston Martin το έχουν καταλάβει απόλυτα. Και αυτό γιατί από το 2019 που παρουσιάστηκε το πρωτότυπο έως τώρα η εξέλιξη του μοντέλου παραγωγής δεν έχει ολοκληρωθεί.

Συνεχίζεται, ενώ στα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές,. Έτσι ο αρχικός ο αρχικός bi-turbo V6 με το σύστημα KERS της Φόρμουλα 1 που είχε αρχικά προβλεφθεί πλέον έχει αντικατασταθεί από τον V8 των 4.000 κυβικών της AMG και συνολικά 3 ηλεκτροκινητήρες.

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 1.000 ίππους, η τετρακίνηση είναι στάνταρ, ενώ το ιδιαίτερο στοιχείο της Valhalla είναι τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία, το οποία μάλιστα είναι περισσότερα σε σχέση με ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν κανονισμοί που επιβάλλουν περικοπές.

Στο εσωτερικό της Valhalla το δάπεδο ανασηκώνεται προς τα πεντάλ έτσι ώστε να επιτευχθεί η ιδανική θέση οδήγησης, ενώ έτσι επιτυγχάνεται πιο εύκολα το ύψος της οροφής.

Η Aston Martin Valhalla -στην εξέλιξή της μετέχουν και οι Fernando Alonso και ο Lance Stroll, οι δύο οδηγοί της ομάδας F1 της Aston Martin- θα κατασκευαστεί 999 φορές -ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε 500- με τιμή περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ ανά μονάδα.

Αν πάντως θέλετε μια μάλλον θα απογοητευτείτε μιας και όλες έχουν προπωληθεί.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό