17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Apple επιτρέπει πλέον τις cloud gaming υπηρεσίες στο iOS

Ειδήσεις Ελλάδα

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επιτρέψει το sideloading εφαρμογών και τα third-party καταστήματα εφαρμογών στο iPhone και το iPad στην Ευρώπη ώστε να συμμορφωθεί με το Digital Markets Act. Ωστόσο, η Apple προέβη αναπάντεχα σε ακόμη περισσότερες αλλαγές στις πολιτικές της σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες θα επιτρέψουν τελικά τη διάθεση ειδικών εφαρμογών game streaming στο iOS.

Διαβάστε επίσης

Σε μια ανάρτηση στο Developer site της Apple, αναφέρεται:

Οι developers μπορούν πλέον να υποβάλουν μια μεμονωμένη εφαρμογή με δυνατότητα streaming όλων των παιχνιδιών που προσφέρονται στον κατάλογό τους. Οι εφαρμογές θα μπορούν επίσης να παρέχουν βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης για παιχνίδια streaming, μίνι-εφαρμογές, μίνι-παιχνίδια, chatbots και plug-ins που βρίσκονται μέσα στις εφαρμογές τους.

Πρόκειται για μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή για την Apple. Στο παρελθόν, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι δεν θα επέτρεπε να είναι διαθέσιμα καταστήματα εφαρμογών streaming για το iPhone ή το iPad. Αυτό συνέβαινε επειδή η εταιρεία επέμενε ότι κάθε παιχνίδι που ήταν διαθέσιμο από μια υπηρεσία streaming θα έπρεπε να αξιολογείται ως αυτόνομη εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης

Η υπηρεσία Xbox Cloud Gaming της Microsoft, μαζί με το NVIDIA GeForce Now, ξεπέρασαν αυτό το εμπόδιο προσφέροντας αμφότερες τις υπηρεσίες μέσω web browser. Όμως, τώρα οι εταιρείες είναι ελεύθερες να δημιουργήσουν και να υποβάλουν στην Apple native εφαρμογές για iPhone και iPad.

Η Apple αναφέρει επίσης ότι εφαρμογές όπως το Xbox Cloud Gaming και το Nia GeForce Now “θα πρέπει να έχουν ηλικιακό χαρακτηρισμό του περιεχομένου με την υψηλότερη ηλικιακή διαβάθμιση που περιλαμβάνεται στην εφαρμογή”. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο εφαρμογές πιθανότατα θα λάβουν την ένδειξη “Rated 17+”.

Τώρα που αυτή η πολιτική απαγόρευσης των εφαρμογών game streaming στο iPhone και το iPad έχει αλλάξει, εναπόκειται στη Microsoft, τη Nia και άλλες εταιρείες που προσφέρουν τέτοιου είδους εφαρμογές να τις δημιουργήσουν και να τις υποβάλουν στο κατάστημα εφαρμογών του iOS. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα συμβεί αυτό, αλλά υποθέτουμε ότι θα τις δούμε πολύ σύντομα.

[Apple]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό